Quantcast

Αρχιμύσταρος 90χρονος τερμάτισε τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό

Ο πραγματικός νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου

THE NEWSROOM

15 Νοεμβρίου 2021

Tαλαιπωρία, κίνηση στους δρόμους και τα σχετικά. Για τους ανθρώπους που το τιμόνι του αυτοκινήτου είναι η προέκταση του χεριού τους, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι άλλη μια μέρα φρίκης, άλλη μια μέρα που επικαλούνται τα θεία για να σιχτιρίσουν την ώρα και την στιγμή που βγήκαν έξω, άλλη μια μέρα που θα προτιμούσαν να κάνουν μπάτζι τζάμπινγκ χωρίς σκοινί από το να κολλήσουν στην Κηφισίας.

Για τους περισσότερους ανθρώπους όμως, ο ιστορικός αυτός θεσμός αποτελεί αφορμή για να τιμήσουν το κορυφαίο αθλητικό μαζικό γεγονός της χώρας από τα αρχαία χρόνια και φυσικά να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, διανύοντας 42.195μ, με εκκίνηση τη μικρή πόλη του Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναικό στάδιο. Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι κι ο 90χρονος(!) Στέλιος Πρασσάς.

Και τα κατάφερε. Ο Στέλιος Πρασσάς ήταν ο μεγαλύτερος αθλητής του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας 2021.  Ο 90χρονος άνδρας, που υπήρξε στα νιάτα του ποδοσφαιριστής, έχει τρέξει σε μαραθώνιους σε 20 χώρες, ενώ έτρεξε τον πρώτο του στα 59 του χρόνια. Κι από τότε… δεν σταμάτησε! Ο αρχιμύσταρος παππούς έβγαλε τα 42 χιλιόμετρα σαν να πίνει ένα ποτήρι νερό και στον τερματισμό εκτός από ένα στεφάνι ελιάς, τον περίμεναν και τα περήφανα εγγόνια του.

Ο ίδιος δε δήλωσε μη ικανοποιημένος με την απόδοσή του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν και ο καιρός ήταν ο καταλληλότερος για τον αγώνα δεν μπόρεσα να αποδώσω όπως θα ήθελα επειδή έχω μια ενόχληση στη μέση και δεν μου επέτρεψε να κάνω διασκελισμούς όπως θα ήθελα.Μου αρέσει η ζωή, η φύση, ο ουρανός. Χαίρομαι την κάθε μέρα που ξημερώνει. Το μήνυμά μου προς τους νέους είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις, να γυμνάζονται και να προσέχουν τη διατροφή τους ώστε να μην χρειαστούν ποτέ γιατρό, όπως κι εγώ».

Αλλά…αυτός είναι ο παππούς της καρδιάς μας!

Best of internet