Quantcast

Σφαλιάρα σε Ρεάλ και σε επίδοξους «σωτήρες» του ποδοσφαίρου έριξε η ελληνόψυχη Σέριφ Τίρασπολ

Μαχαιριά στην καρδιά της ποδοσφαιρικής ελίτ

THE NEWSROOM

29 Σεπτεμβρίου 2021

Αν αυτό το ματς δεν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για να εξηγήσει κάποιος γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων, τοτέ ποιο; Αν αυτό το ματς δεν είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για να εξηγήσει κάποιος γιατί το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να εκφυλιστεί από ελιτιστικά κοράκια που ονειρεύονται κλειστές λίγκες, τότε ποιο;

Η Σέριφ Τίρασπολ, μια ομάδα που αγωνίζεται στα ‘βοσκοτόπια’ της Μολδαβίας, μιας χώρας που είναι επίσημα η πιο φτωχή στην Ευρώπη, μια ομάδα που το μπάτζετ της δεν ξεπερνά αυτό του ΟΦΗ και του Ατρομήτου, κατάφερε με το σπαθί της να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να πετύχει χθες το απόλυτο θαύμα. Να κερδίσει εκτός έδρας την πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης των δεκατριών champions league και του μπάτζετ που ισώς ξεπερνά προυπολογισμούς ολόκληρων κρατών.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος έφυγε ως αποτυχημένος από την ΑΕΚ, είναι εδώ και λίγη ώρα το νέο χοτ όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά με τέτοια επική εμφάνιση, που μάλιστα του χάρισε και το βραβείο του Mvp. Ο Έλληνας τερματοφύλακας σταμάτησε μόνος του την Ρεάλ Μαδρίτης με 11 επεμβάσεις και ενέπνευσε τους συμπαίκτες του  να πετύχουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του  Champions League και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Η πρωτάρα Σέριφ Τίρασπολ, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά της τα έβγαλε κιόλας! Με γκολ του Τιλ στο 90ό λεπτό, οι Μολδαβοί σόκαραν την βασίλισσα (1-2), υπενθυμίζοντας για ποιο λόγο το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Συνοδοιπόρος του Γιώργου Αθανασιάδη σε αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα που εκτυλίχτηκε στο στάδιο Μπερναμπέου, ήταν ένας ακόμη Έλληνας που έφυγε ως αποτυχημένος από την χώρα μας, ο Δημήτρης Κολοβός.

Αλλά…αυτός είναι!

Best of internet