Quantcast

Το Παρίσι υποδέχτηκε τον καινούριο Μεσί-α της, Μεσί-στιες οι σημαίες στην Βαρκελώνη

Στην ΠΣΖ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λίονελ Μέσι

THE NEWSROOM

10 Αυγούστου 2021

Μέρα γιορτής και μέρα πένθους ταυτόχρονα. Γίνεται; Αν είσαι ο Μέσι και μετακομίζεις από την αγαπημένη σου Βαρκελώνη στο ιστορικό Παρίσι, προφανώς και γίνεται. Γιατί μπορεί η γαλλική πρωτεύουσα  να κινείται στους ρυθμούς του Αργεντίνου σταρ και να τον υποδέχεται σαν Μεσσία, αλλά για τους Καταλανούς η σημερινή μέρα θυμίζει κηδεία.

Ο Μέσι τελικά το έκανε. Ίσως να μην ήταν δική του επιθυμία, ίσως να κόλλησαν στα οικονομικά με την διοίκηση των μπλαουγκράνα, αλλά το γεγονός δεν αλλάζει. Ο για πολλούς GOAT του αθλήματος, φόρεσε την λευκή μπλούζα Paris, πήρε την γυναίκα του και τα παιδάκια του στο αεροπλάνο και πέταξε…για άλλες πολιτείες, ερωτικές.

Για να συμβεί όμως αυτό χρειάστηκε πρώτα μια συγκλονιστική εξομολόγηση. Εξομολόγηση καρδιάς, εξομολόγηση συγκινησιακά φορτισμένη, εξομολόγηση που απευθυνόταν κυρίως στον λαό της Βαρκελώνης που τον λάτρεψε και έπειτα στους συμπαίκτες του. Και ο Μέσι λύγισε. ‘Εσπασε. Δεν μπόρεσε ούτε ο ίδιος να συνειδητοποιήσει οτι η ομάδα που τον ανέδειξε και μαζί κατακτούσαν επί 20 χρόνια τον ποδοσφαιρικό κόσμο, θα αποτελούσε πλέον παρελθόν.

Επειδή όμως η ζωή συνεχίζεται και η καριέρα του είναι γεμάτη προκλήσεις, η Παρί Σεν Ζέρμεν έδειξε διατεθειμένη να του προσφέρει χρυσό συμβόλαιο και να τον κάνει δικό της. Έτσι κι έγινε. Ο Λιονέλ Μέσι κατέφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα, χαιρέτησε για πρώτη φορά το κοινό της Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή του.

Πλέον, το αρχικό βήμα προς την επισημοποίηση της μεταγραφής του είναι οι ιατρικές εξετάσεις. Αμέσως μετά την άφιξή του, ο Μέσι θα ξεκουραστεί κι ακολούθως θα μεταβεί στο νοσοκομείο για τα απαραίτητα τεστ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 11 Αυγούστου στις 12 ώρα Ελλάδος.

Best of internet