Quantcast

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! Ο Γιαννάκης από τα Σεπόλια στο Έβερεστ του παγκόσμιου μπάσκετ

Σήμερα ο Γιάννης μας έγινε μύθος του μπάσκετ

THE NEWSROOM

21 Ιουλίου 2021

Και κάπως έτσι το παραμύθι παίρνει την τροπή που έπρεπε να πάρει. Τα αλανάκια από τα Σεπόλια που ήταν ήδη πρωταθλητές στην ζωή, πάλεψαν, δούλεψαν, μόχθησαν και έβαλαν τον πιο κινηματογραφικό επίλογο σε μια μέρα που κανείς Έλληνας δεν πρόκειται να ξεχάσει. Ναι ρε Γιάνναρε! Ναι! Ποιος να συγκριθεί μαζί σου πλέον!!

Ο φοβερός και τρομερός Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε από το χέρι τους Μιλγουόκι Μπακς και με άξιους συμπαραστάτες τους Κρις Μίντλετον και Τζρου Χόλιντεϊ, τους οδήγησε στην κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Το πρώτο ήταν το 1971, με ηγέτη τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Το παιδί από τα Σεπόλια και τον Φιλαθλητικό έβαλε 50 πόντους στο έκτο παιχνίδι των NBA Finals, με τους Μπακς να επικρατούν 105-98 των Φίνιξ Σανς και με σκορ 4-2 να σηκώνουν την κούπα.

Μετά από MVP στο ΝΒΑ και MVP σε All Star Game, η μεγαλύτερη πρόκληση για τον Γιάνναρο δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και σιγά μην δεν το έκανε και αυτό! Στο Game 6 έβαλε το κερασάκι στην τούρτα των φοβερών τελικών έχοντας 50 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες! Και φυσικά κατέκτησε και MVP τελικών.

Ο φοβερός και τρομερός Έλληνας σούπερ σταρ πήρε από το χέρι μια ολόκληρη ομάδα, ένα μεγάλο franchise του καλύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη και το οδήγησε και πάλι στην κορυφή του ΝΒΑ ύστερα από 50 χρόνια. Είναι απίστευτο, είναι μυθικό, είναι ανεπανάληπτο. Όλοι οι αριθμοί είναι τόσο συμβολικοί, όλα είναι τόσο ιδανικά για αυτό το παιδί.

MVP MVP MVP!

 

Best of internet