Quantcast

Ο ποδοσφαιρικός Θεός μας χάρισε τελικό Βραζιλία-Αργεντινή και την Κυριακή το παίρνουμε σερί

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής η μεγάλη ματσάρα

THE NEWSROOM

7 Ιουλίου 2021

Ήταν αυτό που όλοι περιμέναμε και που φαίνοταν από χιλιόμετρα οτι…έρχεται. Λίγο η λάμψη του Μαρακανά, λίγο η κόντρα Μέσι-Νευμάρ, λίγο οτι είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί ένα τέτοιο ζευγάρι, όλα τελικά συνηγόρησαν για να δούμε το πιο ΧΥΝ λατίνικο ντέρμπι. Και μάλιστα σε τελικό Κοπά Αμέρικα. Αργεντινή και Βραζιλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή, σε ενα ματς που κανείς δεν θέλει να χάσει.

Για να συμβεί όμως αυτό που όλοι ευχόμασταν, χρειάστηκε να φύγουν πολλές καρδιές Αργεντίνων από την θέση τους. Και αυτό γιατί η αρμάδα του Μέσι μπορεί να άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ έπειτα από την πέμπτη(!) ασίστ του Λίο στην διοργάνωση, αλλά η Κολομβία όχι μόνο δεν τα παράτησε και ισοφάρισε (1-1 κανονική διάρκεια), αλλά έστειλε και το ματς στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτυ.

Εκεί οπού η Αργεντινή βρήκε τον ήρωά της, στο πρόσωπο του μεγάλου μύστη των γκολπόστ, Εμιλιάνο Μαρτίνεζ. Ο καυλάντης αυτός τερματοφύσκουλας της Άστον Βίλα, όχι μόνο έπιασε 3 πέναλτυ στην διαδικασία ζωής ή θανάτου, αλλά πριν τα αποκρούσει, έκανε και φοβερό τρας τόκινγκ στους παίχτες της Κολομβίας για να τους ρίξει το ηθικό. Και τα κατάφερε!

Μπορεί ο Λίονελ Μέσι να ήταν για άλλη μια φορά το βαρόμετρο σε μια Αργεντινή που δεν δημιουργούσε καθόλου μετά το γκολ που πέτυχε και οπισθοχώρησε, μπορεί να έχει συμμετάσχει στα 9 από τα 11 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του στην διοργάνωση, όμως σήμερα η βραδιά ανήκει δικαίως στον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, οπού μετά το τέλος του ματς παρέλαβε και το βραβείο του MVP.

Έστω και στην πιο «ψυχρή» και ξεχωριστή συνθήκη, αυτή του Covid-19 και των άδειων γηπέδων, το σενάριο ήταν πιο υπαρκτό από ποτέ. Ένας τελικός Superclasico, ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή, τις δύο ομάδες που έδειξαν να είναι τα μόνα πραγματικά φαβορί στην 47η έκδοση του Copa America. Κι αφού έκανε το πρώτο βήμα η διοργανώτρια Σελεσάο του Νεϊμάρ, ανταπέδωσε και η Αλμπισελέστε του Λιονέλ Μέσι.

Κι έτσι, οι σκέψεις μας, το μυαλό μας και η αναμονή για την Κυριακή στις 03.00 τα ξημερώματα είναι μεγάλη. Θα καταφέρει ο Λίονελ Μέσι να κατακτήσει τελικά το πολυπόθητο τρόπαιο με την χώρα του ή η παρέα του Νευμάρ έχει διαφορετικά σχέδια;

Μετράμε αντίστροφα!

Best of internet