Quantcast

Δεν θα αλλοιώσει τελικά τον πολιτισμό του EURO η Allianz Arena, συνεχίζουμε με αρχαιοουγγρικούς χαιρετισμούς

Δεν θα φωταγωγηθεί τελικά το γήπεδο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

THE NEWSROOM

22 Ιουνίου 2021

Στον παράδεισο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λέγεται Ουγγαρία του Όρμπαν, πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος ο οποίος  απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών. Έτσι, χωρίς να βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα. Μάλιστα οι Ούγγροι, εκτός από τις εγχώριες καινοτομίες που εισήγαγαν στον νομοθετικό τους σύστημα, είπαν να περάσουν και μια βόλτα από το EURO να μας διδάξουν λιγάκι από τον πολιτισμό τους.

Μαυροφορεμένοι καραφλοί αυγουλοκέφαλοι έχουν κοσμήσει τα γήπεδα της μεγάλης διοργάνωσης και με υψωμένα χέρια αποδίδουν φόρο τιμής στον τρανό ηγέτη τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είπαν να κάνουν και μια συγκεντρωσούλα στους δρόμους της Βουδαπέστης για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους στην κίνηση των ποδοσφαιριστών να γονατίζουν πριν από κάθε ματς, ως διαμαρτυρία για τα ρατσιστικά περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας.

O Δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ  και κατά προέκταση η γερμανική Κυβέρνηση, ήθελαν να δείξουν την έμπρακτη στήριξή τους στη συγκεκριμένη κοινότητα μετά από το Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Ουγγαρία και με επίσημο αίτημα τους στην UEFA ζήτησαν να φωταγωγηθεί η Allianz Arena στα χρώματα της LGBT κοινότητας. Μάλιστα το αίτημα τους αυτό αφορούσε το παιχνίδι μεταξύ της Γερμανίας και της Ουγγαρίας. Έτσι, για να πονέσουν και λίγο οι ναζιστόψυχοι.

Αίτημα όμως που απορρίφθηκε από την κατά τα άλλα ευαίσθητη και αλληλέγγυα UEFA σε τέτοια λεπτά ζητήματα. Μετά το θέμα που προέκυψε με το περιβραχιόνιο του Νόιερ για το οποίο τελικά δεν τιμωρήθηκε ο Γερμανός τερματοφύλακας, η  UEFA έδειξε ξανά τον αρνητισμό της σε τέτοιες πράξεις. Και η δικαιολογία, το λιγότερο αστεία.

«Η UEFA είναι ένας πολιτικά και θρησκευτικά ουδέτερος οργανισμός. Δεδομένου του πολιτικού πλαισίου αυτού του συγκεκριμένου αιτήματος – ένα μήνυμα που στοχεύει σε μια απόφαση που λαμβάνεται από το ουγγρικό εθνικό κοινοβούλιο – η UEFA πρέπει να απορρίψει αυτό το αίτημα», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της. Και για να θολώσει μάλιστα τα νερά, πρότεινε και εναλλακτικές ημερομηνίες για να ανάψει το γήπεδο με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Μετά από αυτή την απόφαση, το ποδόσφαιρο γιορτάζει. Ποιος τα χέζει μωρέ τα πολύχρωμα γήπεδα που στόχο έχουν την υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων; Άκου εκεί να αποδεχτούμε τους ΛΟΑΤΚΙ ως ισότιμους πολίτες. Εμείς θέλουμε υψωμένα χέρια στα γήπεδα, μαυροφορεμένους ποινικούς, ρατσιστικά συνθήματα και πολυπληθείς συγκεντρώσεις για την προάσπιση της άριας κυριαρχίας. HEIL UEFA!

Αλλά…αυτοί είστε!

 

 

 

Best of internet