Quantcast

Ο Τζιοβάνι έκανε Ολυμπιακό τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο Ανρί ποδοσφαιρόφιλο

Λέτε να τον δούμε στα ερυθρόλευκα σε λίγα χρόνια;

THE NEWSROOM

11 Μαΐου 2021

Τι κι αν το ύψος και το lifestyle του, του ύπεδειξαν από μικρό παιδί να τσακίζει τα γόνατα του στις μπασκέτες των Σεπολίων και του Ζωγράφου; Τι κι αν αυτή την στιγμή αποτελεί έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες στο ΝΒΑ με 2 βραβεία ΜVP και αμέτρητες διακρίσεις; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πριν δοκιμάσει την τύχη του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και πασχίσει να βγει πρωταθλητής με τους αγαπημένους του Μπακς, είχε γοητευτεί από το ποδόσφαιρο.

Εκεί όπου τα role models του Τζιοβάνι και Τιερί Ανρί, μαγεύαν στους αγωνιστικούς χώρους με την απαράμιλλη τεχνική τους και ταυτόχρονα μάγευαν και τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε σημείο να τον κάνουν να επιλέξει την αγαπημένη του ομάδα. Έτσι κι έγινε . Ο Greek Freak μαζί με την αγάπη του για τον Τζιοβάνι, μοιραία ταυτίστηκε και με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας εξέδωσε προ ημερών ένα βιβλίο με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο καταγράφοντας την πορεία του από τη φτώχεια στην κορυφή του ΝΒΑ. Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου, μιλά για την αγάπη που είχε ως πιτσιρικάς για το ποδόσφαιρο και όχι για το μπάσκετ, στο οποίο πλέον διαπρέπει.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, βασικός λόγος για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και που τον έκανε φίλο του Ολυμπιακού, ήταν τα «μαγικά» του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, αλλά ταυτόχρονα επειδή το ποδόσφαιρο σύνορα δεν γνωρίζει, ένας ακόμη λόγος που λάτρεψε το ποδόσφαιρο, υπήρξε και ο Γάλλος παιχταράς Τιερί Ανρί.

«Ο Γιάννης ήταν γεμάτος πατρική αγάπη για το μεγάλο πάθος του: το ποδόσφαιρο. Παρόλο που μεγάλωσε σε περιοχή με περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού, ο νεαρός σύντομα έγινε οπαδός του αιώνιου αντιπάλου. Το όνειρό του ήταν να παίξει μια μέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα, και στον ανταγωνισμό στην ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού. Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα που έπαιξε και στην Μπαρτσελόνα, και που κατέκτησε από το 1999-2005 δεκάδες τίτλους και πρωταθλήματα. Ήταν και το πραγματικό είδωλο στα νιάτα του Γιάννη μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί. Δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για προφανείς λόγους, αλλά όποτε υπήρχε μια ευκαιρία, ο μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά υπάρχει και το ΣΕΦ το γήπεδο μπάσκετ των ερυθρόλευκων, για το οποίο όμως ο Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον».

Και πως να μην…

Best of internet