Quantcast

Εθνομηδενισταί των Dallas Mavericks ρίχνουν άκυρο στον ύμνο των ΗΠΑ πριν τους αγώνες, ίσως προτιμούν ύμνο USSR

Από το Ντάλας του Τέξας ξεκινάει η επανάσταση

THE NEWSROOM

10 Φεβρουαρίου 2021

Έλα μεταξύ μας και χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες. Ωραίος ο ύμνος των ΗΠΑ, βγάζει έναν δυναμισμό, έχει και ρυθμό αξιόλογο, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει οτι ο ύμνος της Σοβιετικής Ένωσης θα μπορούσε να σηκώσει από την καρέκλα ακόμα και τον μεγαλύτερο εχθρό του κομμουνισμού και να τον κάνει να κάτσει σε στάση προσοχής; Ίσως από τους πιο εμβληματικούς εθνικούς ύμνους και από τους πιο πολυακουσμένους παγκοσμίως.

Όχι οτι είναι αυτός ο λόγος που ο Μαρκ Κιούμπαν αποφάσισε να μην παίζει τον εθνικό ύμνο της χώρας του, όπως έχει καθιερωθεί για χρόνια πριν από τους αγώνες του ΝΒΑ, αλλά πολλά μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι η αλήθεια. Το να παίζει ο εθνικός ύμνος είναι παράδοση σε κάθε άθλημα της Αμερικής και όλες οι ομάδες το έχουν κρατήσει στην ιστορία. Δεν έχει σημασία το άθλημα ή το πρωτάθλημα, ή που γίνεται, ο εθνικός ύμνος ήταν πάντα μέρος της παράδοσης στην ιστορία του αθλητισμού των ΗΠΑ.

Την Τρίτη αρκετός κόσμος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τους Μάβερικς. Η παράδοση αυτή δεν υπήρχε. Η ομάδα του Ντάλας δεν έπαιξε τον εθνικό ύμνο. Μάλιστα σε κανένα παιχνίδι της σεζόν δεν έχει παιχτεί και αυτό, σύμφωνα με τους Αμερικάνους, είναι απόφαση του Μαρκ Κιούμπαν. Δεκατρία παιχνίδια έχουν παιχτεί φέτος στο γήπεδο τους και αυτή ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε περιορισμένος κόσμος στο γήπεδο τους.

Η αναστάτωση είναι τεράστια και στο ΝΒΑ και στις ΗΠΑ, με άπαντες να ψάχνουν τον ιδιοκτήτη τη ομάδας για να απαντήσει στο τι έχει συμβεί τελικά. Με όσα γίνονται οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, αλλά κανένα Μέσο δεν το βλέπει θετικά, αφού γράφουν για έλλειψη σεβασμού. Και ενώ στα σόσιαλ υπάρχουν και φωνές υπεράσπισης του Κιούμπαν, οι αντιδράσεις είναι μοιρασμένες και ο διχασμός αναπόφευκτος.

 

Anarchy in Dallas!

 

Best of internet