Κ.Α.Ε Ολυμπιακός και bwin μοιράζουν έμπρακτα αλληλεγγύη στο νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”

Η δωρεά αφορά φορητό αναπνευστήρα, αλλά η προσφορά δεν σταματά εδώ

THE NEWSROOM

18 Δεκεμβρίου 2020

Όπως όλα δείχνουν, οι μέρες που νοσταλγούμε και νιώθουμε τόσο πολύ την ανάγκη να τις ξαναζήσουμε, μέρες ανεμελιάς και εγκάρδιων οικογενειακών στιγμών, μέρες δίχως ανασφάλεια, καχυποψία και φόβο, φαίνονται πως επιστρέφουν από την νέα χρονιά. Η χορήγηση του εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2021 και με αυτόν τον τρόπο, ο καινούριος χρόνος θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας καθημερινότητας που είχαμε ξεχάσει, αλλά που τόσο πολύ επιζητούμε την επιστροφή της.

Η μεγάλη ανάγκη όμως αφορά πρωτίστως εκεί που οι ήρωες με την λευκή κάπα, παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις στα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα, για να ελαχιστοποιήσουν όσο είναι δυνατόν τις απώλειες από την πανδημία. Μια πανδημία που δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος της και οι υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας, βρίσκονται καθημερινά σε ισχύ.

Σε αυτή την προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, bwin και Κ.Α.Ε Ολυμπιακός, συναισθανόμενοι την πίεση που υφίσταται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρέθηκαν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 δίπλα στους Ιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν”, ακολουθώντας για άλλη μια φορά το όραμα τους για έμπρακτη υποστήριξη.

Κ.Α.Ε Ολυμπιακός και bwin, ένωσαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους και στο πλαίσιο του προγράμματος “Mondays Games Against Covid”, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδος, παρέδωσαν τον φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Μια πράξη που είχε προαναγγελθεί και όπως ήταν φυσικό υλοποιήθηκε με επιτυχία.

Εκτός όμως από την παράδοση του αναπνευστήρα, οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Χασάν Μάρτιν και Σάσα Βεζένκοφ βρέθηκαν στο Νοσοκομείο και μοίρασαν συλλεκτικά δώρα σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης στους ανθρώπους που υπερασπίζονται την δημόσια υγεία.

Οι ερυθρόλευκοι καθώς και η bwin δεσμεύτηκαν πως οι δράσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν έφτασαν ακόμα στο τέλος τους. Το πρόγραμμα “Mondays Games Against Covid” θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά με ακόμη μεγαλύτερες προσφορές προς το Ε.Σ.Υ. Ούτως ή άλλως, η σύμπλευση τους για έμπρακτη κοινωνική προσφορά, αποδεικνύεται και από την συνεργασία τους τα τελευταία 3 χρόνια, εκεί οπού δεκάδες φορές ένωσαν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράδοση του φορητού αναπνευστήρα, συμμετείχαν μαζί με τους παίκτες και οι: Νίκος Λεπενιώτης (Γενικός Διευθυντής Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Γιάννης Καποδίστριας και Ιωάννα Μπερίου (εκπρόσωποι bwin) και Ευγενία Θάνου (Γενική Διευθύντρια Γιατρών του Κόσμου), ενώ η παράδοση έγινε προς τους Σπυρίδωνα Αποστολόπουλο (Διοικητή Π.Γ.Ν. “Αττικόν”) και Εμμανουήλ Πικουλή (Καθηγητή Χειρουργικής, Διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν. “Αττικόν”) οι οποίοι ευχαρίστησαν για την προσφορά αλλά και την ηθική στήριξη προς το νοσηλευτικό προσωπικό και τους Γιατρούς.

Best of internet