Quantcast

Στην Αγιά Σοφιά των Τιράνων ο τελικός του UEFA Conference League 2022

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει το UEFA Conference League ο Μάριος Βρουσάι

THE NEWSROOM

3 Δεκεμβρίου 2020

Η UEFA με ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ της, έκανε γνωστό πως ο πρώτος τελικός για την νέα διοργάνωση UEFA Conference League που θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο καλοκαίρι, θα διεξαχθεί στο National Arena(Αir Albania) στην Αλβανία και πιο συγκεκριμένα στα Τίρανα.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο κόσμημα, που επίσης αναφέρεται ως Αρένα Κομπέταρε (Arena Kombëtare), είναι στάδιο ποδοσφαίρου πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στα Τίρανα και το οποίο χτίστηκε στη θέση του Σταδίου Κεμάλ Σταφά. Το γήπεδο διαθέτει χωρητικότητα 22.500 θέσεων και είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στην Αλβανία.

Η UEFA ανακοίνωσε επίσης και τον τόπο διεξαγωγής άλλων 2 διοργανώσεων που θα τελέσουν υπό την αιγίδα της και πιο συγκεκριμένα

  • O τελικός του UEFA Nations League 2021 θα διεξαχθεί στο Σαν Σίρο στο Μιλάνο
  • Το UEFA European Championship Under 21 θα διεξαχθεί σε 2 χώρες. Στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Γεωργίας.

Μια είδηση που έρχεται ως απάντηση στα σενάρια που ήθελαν την Αγία Σοφία ή αλλιώς Opap Arena, να φιλοξενεί τον τελικό, κάτι που σημαίνει οτι το 2023 θα έχει άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσει υποψηφιότητα για αυτή την υπέρλαμπρη διοργάνωση. Δεν πειράζει όμως, γιατί και η ΑΕΚ έχει δικέφαλο αετό και η σημαία της Αλβανίας επίσης, όπως και τα 2 γήπεδα είναι ολοκαίνουρια ,αλλά και πανέτοιμα να φιλοξενήσουν τον Μάριο Βρουσάι.

 

Best of internet