Quantcast

Το πρώτο πρωτάθλημα της Λίβερπουλ μετά από 30 χρόνια είναι μία συνεχής στιγμή παραφροσύνης

Η ομάδα του Κλοπ είναι και επίσημα πρωταθλήτρια Αγγλίας και το Άνφιλντ έχει πάρει φωτιά

THE NEWSROOM

26 Ιουνίου 2020

Είπαμε, το 2020 είναι μία αλλόκοτη χρονιά. Ευτυχώς αυτό δεν συνεπάγεται μόνο κακά αλλόκοτα πράγματα (εκτός αν είσαι οπαδός της Έβερτον), αλλά και την απόλυτη ευτυχία των απανταχού φίλων της Λίβερπουλ μετά από πολλά, πολλά χρόνια ξηρασίας: Έστω εν μέσω πανδημίας, έστω χωρίς κόσμο στα γήπεδα, οι Κόκκινοι είναι επιτέλους πρωταθλητές Αγγλίας.

Τρεις δεκαετίες είναι πράγματι μεγάλο χρονικό διάστημα – τόσο μεγάλο, που το Άνφιλντ δεν είχε ζήσει καν ένα πρωτάθλημα επί Premiership. Μία ολόκληρη γενιά οπαδών είδε την άνοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι, είδε το αήττητο πρωτάθλημα της Άρσεναλ, είδε μέχρι και την Λέστερ να παίρνει πρωτάθλημα, αλλά έπρεπε να φτάσει το σωτήριο (λέμε τώρα) έτος 2020 για να δει πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια, ένα παιδί που γεννήθηκε όταν η Λίβερπουλ πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα τώρα πολύ πιθανόν να έχει γίνει το ίδιο γονιός. Αυτό ακριβώς το πνεύμα έπιασε το βίντεο του Bleacher Report:

Εντάξει, στο μεταξύ είδαν κι ένα θαύμα στην Ιστανμπούλ το 2005, δεν το λες και λίγο:

https://www.youtube.com/watch?v=3OQToElxke4

Όχι ότι αυτό εμπόδισε τους οπαδούς των Κόκκινων να τρέξουν στο γήπεδο της καρδιάς τους για να πανηγυρίσουν την τεράστια επιτυχία της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ:

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ίδιος ο Κλοπ τα είδε όλα από τη συγκίνηση και μάλιστα live στον αέρα:

Ενώ τα συγχαρητήρια δεν έχουν σταματήσει να έρχονται από χτες, τόσο από άλλες αγγλικές (και όχι μόνο) ομάδες όσο κι από (υπερ)αθλητές όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς:

Γενικά όλοι έχουν παρανοήσει με την καλή έννοια:

Τίποτα βέβαια δεν είναι τόσο αστείο όσο το βίντεο του Sky Sports για τον δημοσιογράφο του και πρώην δεξί μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβι, ο οποίος είχε δηλώσει (σαν Άγγλος Άδωνις Γεωργιάδης) ότι θα πάει στην Παπούα Νέα Γουινέα αν η Λίβερπουλ το σηκώσει:

Μπύρες και σανγκρία σαν τον Λουίς Γκαρσία είναι η φάση μάλλον στο μεγαλύτερο κομμάτι του Μέρσεϊσαϊντ:

Οκ, βασικά ξέρουμε ακριβώς ποια θα είναι η φάση για κάμποσες μέρες ακόμη:

Best of internet