Quantcast

Μία νέα προσθήκη στο γκραφίτι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φέρνει τη Μινεάπολη στα Σεπόλια

Μία νέα προσθήκη στο γνωστό γκραφίτι κάνει τη σύνδεση μεταξύ Σεπολίων και Μινεάπολις

THE NEWSROOM

10 Ιουνίου 2020

Ακόμα πιο πλούσιο είναι από προχτές το βιογραφικό του γνωστού γκραφίτι σε μπασκετάκι των Σεπολίων που φτιάχτηκε προς τιμήν του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ήδη αρκετά πλούσιο: Το εντυπωσιακό γκραφίτι ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και εκτείνεται σε ολόκληρο σχεδόν το μπασκετάκι της γειτονιάς όπου μεγάλωσε.

Μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων βέβαια δε γουστάρει με τίποτα να βλέπει γκραφίτι για μαύρους αθλητές στην Ελλάδα και για μαύρους που είναι Έλληνες και μεγάλωσαν εδώ (ακόμη κι αν το κράτος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην τους αναγνωρίσει ως τέτοιους). Έτσι, Χρυσαυγίτες βανδάλισαν το γκραφίτι λίγους μήνες μετά, ευτυχώς χωρίς η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη:

Τον Μάρτιο του 2019 το γκραφίτι απέκτησε μία νέα, πολύ διαφορετική και κατά τη γνώμη μας πολύ σημαντική προσθήκη. Η πολιτική ομάδα Antifa Live πρόσθεσε τις εξής γραμμές, λίγο έξω από το κύριο μέρος του σχεδίου:

«ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ NBA ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ | ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΥΚΑ)»

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ NBA ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ | ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΥΚΑ)απ' το antifa shalalahttp://www.antifalive.gr/2019/03/nba.html

Gepostet von Antifa Live am Dienstag, 5. März 2019

Είναι από τις φορές που ένα πολιτικό σλόγκαν δεν είναι τίποτα παραπάνω από αντικατοπτρισμός της αλήθειας. Αν το ΑΤ Ομόνοιας έπρεπε για κάποιο λόγο να παρουσιάσει ένα φρικτό περιστατικό βίας κατά μεταναστών που να έχει συμβεί στο εσωτερικό του ή από τους αστυνομικούς του, δεν θα ήξερε ποιο να πρωτοδιαλέξει.

Αυτή η καθοριστική διαμονή στο Hilton του τμήματος της Ομόνοιας

Αυτό το μικρό ελληνικό Αμπού Γκράιμπ

Κάπως έτσι φτάνουμε στην προσθήκη που έγινε προχτές το βράδυ. Με τη σκέψη των διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στο μυαλό, κάτοικοι της περιοχής των Σεπολίων (όπου πολύ πρόσφατα υπήρξε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που θύμισε την υπόθεση Ζαρντινιέρα) έκαναν με τρεις νέες φράσεις τη σύνδεση με τα γεγονότα της Αμερικής.

Πρόκειται για τις διεθνείς πλέον φράσεις «Black Lives Matter» και «We Can’t Breathe»:

❗️Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη❗️"We Can't Breathe!"Στην παλιά γειτονιά του Giannis Antetokounmpo, που πρόσφατα πήρε…

Gepostet von Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη am Dienstag, 9. Juni 2020

Δεν έχουμε ιδέα αν ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει άποψη ή έστω γνώση για αυτές τις προσθήκες στο γκραφίτι των Σεπολίων. Το σίγουρο είναι ότι πριν λίγες μέρες συμμετείχε σε διαδήλωση Black Lives Matter στο Μιλγουόκι, μαζί με τους υπόλοιπους παίχτες των Μπακς:

Σύνδεση υπάρχει, αν δεν αρέσει σε όλους τι να κάνουμε τώρα.

Best of internet