Quantcast

Στο Ιράν παίζουν μπάλα μετά από 40 χρόνια με γυναίκες στην κερκίδα, κερδίζουν 14-0

Το έχουμε πάθει στο σχολείο όταν μας έβλεπαν τα κορίτσια της τάξης

THE NEWSROOM

10 Οκτωβρίου 2019

Έπρεπε να πάρει αήττητο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αγαπητοί φίλοι, για να μπορέσουν οι γυναίκες του Ιράν να παρακολουθήσουν ξανά ποδοσφαιρικό αγώνα από τις κερκίδες. Κι όμως, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι Ιρανές απέκτησαν το σπάνιο προνόμιο του να μπορείς να δεις ένα ποδοσφαιρικό ματς από κοντά, και μάλιστα αυτό έγινε στο τέλειο timing, αφού η εθνική του Ιράν κέρδισε με 14-0 την ομάδα της Καμπότζης.

Περίπου 4000 γυναίκες βρέθηκαν στο Azadi Stadium της Τεχεράνης για να παρκολουθήσουν το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν οι συμπατριώτες του Αρταξέρξη και του Ανσαριφάρντ, συντρίβοντας τους άτυχους αντιπάλους τους με το εμφατικό 14-0, σε ένα ματς που όποιοι πόνταραν στο under πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος τους σε προποτζίδικα.

Ελπίζουμε να μην χρειαστούν ακόμα 40 χρόνια για να μάθουν τί είναι οφσάιντ, τώρα που τους επιτράπηκε η παρακολούθηση του αθλήματος στο προοδευτικό αυτό κράτος, σε κάθε περίπτωση αυτές είναι μερικές από τις γυναίκες που έγραψαν ιστορία παρακολουθώντας το ιστορικό αυτό ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022:

Τουλάχιστον στο ευρωπαϊκό Ιράν είμαστε λίγο πιο προοδευτικοί στο συγκεκριμένο θέμα:

 

Best of internet