Quantcast

Repeat του αντιπολεμικού φιλικού με την Παρτιζάν 20 χρόνια μετά ψήνει η ΑΕΚ

Όχι όμως και οι οπαδοί της

THE NEWSROOM

26 Μαρτίου 2019

Έχουν γίνει μόδα το 2019 οι αναβιώσεις ιστορικών αγώνων μετά από χρόνια, κάτι που συνέβη ήδη στην Αγγλία μεταξύ Λίβερπουλ και Μίλαν που θυμήθηκαν τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ του 2005, ενώ πρόκειται να γίνει και μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Μάντσετερ Γιουνάιτεντ, μια εικοσαετία μετά τον ιστορικό τελικό του 1999.

Κάτι αντίστοιχο έπεσε στο τραπέζι και από τον Σέρβο Πρέσβη στην Αθήνα, που πρότεινε στην ΠΑΕ ΑΕΚ την αναβίωση του φιλικού αγώνα που διεξήχθη το 1999 στο Βελιγράδι, εν μέσω βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία από το ΝΑΤΟ. Ήταν Μεγάλη Εβδομάδα του 1999 όταν η ομάδα της ΑΕΚ μαζί με αντιπροσωπεία Ελλήνων από τον χώρο της πολιτικής και της τέχνης όπως οι Μανώλης Γλέζος και Λευτέρης Παπαδόπουλος ταξίδεψαν αεροπορικά για τη Βουδαπέστη και από εκεί μεταφέρθηκαν οδικώς στο πολεμικό Βελιγράδι.

Ο αγώνας άρχισε με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ξεδιπλώνουν ένα πανό με το μήνυμα κατά του πολέμου και έληξe πρόωρα στο 68′ όταν οπαδοί και παίχτες των δυό ομάδων αγκαλιάστηκαν στο κέντρο του γηπέδου.

Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο να διεξαχθεί αυτός ο φιλικός αγώνας, δεν συμβαίνει το ίδιο στις τάξεις των οπαδών της αφού οι φίλοι της Παρτιζάν έχουν πλέον αδελφοποιηθεί με αυτούς του ΠΑΟΚ και έχουν συμμετάσχει στα επεισόδια των πρόσφατων τελικών μεταξύ των δύο δικεφάλων.

Τα πρώτα σχόλια από τους φίλους της ΑΕΚ δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικά για το ενδεχόμενο να γίνει ένας τέτοιος αγώνας, μένει να δούμε αν θα τα λάβει υπόψιν και η διοίκηση της ομάδας.

Best of internet