abaluben NEA

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από τους οπαδούς του να μην πάρουν μαζί τους σφυροδρέπανα στο Κίεβο, λογικά δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα

Το no politica ισχύει και εκτός συνόρων για τους φίλους του Ολυμπιακού


THE NEWSROOM · 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει αύριο να ανατρέψει τα προγνωστικά παίρνοντας την πρόκριση στους 16 του Europa League απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Γ. Καραϊσκάκης, και στο πλευρό του θα έχει αρκετούς οπαδούς που θα ταξιδέψουν μέχρι το Κίεβο για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιχτών.

Ωστόσο επειδή οι οπαδοί στην ανατολική Ευρώπη είναι ως γνωστόν σκληροί καριόληδες, και συγκεκριμένα αυτοί της Ντιναμό δεν είναι και ό,τι πιο προοδευτικό συναντά κανείς στα γήπεδα, η διοίκηση των ερυθρολεύκων έκρινε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση με οδηγίες προς τους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν στην ουκρανική πρωτεύουσα. Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις ουκρανικές αστυνομικές αρχές, ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων χαρακτηρίζεται ως “υψηλού κινδύνου” και η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνιστά προσοχή σε όσους θα βρεθούν στο Κίεβο και δίνει κάποιες οδηγίες για τη διαδικασία μετάβασης στο γήπεδο και εισόδου σε αυτό.

«Ενόψει του αγώνα της ομάδας μας στο Κίεβο και σχετικά με την παρουσία των φιλάθλων μας στην ουκρανική πόλη.
UEFA Europa league 2018/2019
Φάση των 32: FC Dynamo Kyiv (UKR) – Olympiacos FC (GRE) 21-02-2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

16. Με βάση τις πληροφορίες και την αξιολόγηση κινδύνου, η αναμέτρηση δηλώνεται ως ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (HIGH RISK)
17. Συνιστούμε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποφύγουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδίως την ημέρα της αναμέτρησης. Προτείνεται εντόνως η χρήση ταξί.
18. Για λόγους ασφαλείας, η Αστυνομία θα ορίσει ως σημείο συνάντησης το Police Sadik (οδός Ivana Fedorova 10; GPS 50.42755127 30.51457024) – βλ. χάρτη παρακάτω
19. Το σημείο συνάντησης θα είναι ανοικτό από τις 19:30
20. Συνιστάται ιδιαιτέρως στα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με ταξί.
21. Η αστυνομία θα συνοδεύσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο (τομέας φιλοξενούμενων) – βλ. χάρτη παρακάτω (κόκκινα βέλη)
22. Η πρόσβαση θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω των Νότιων Θυρών (South Gates)!!! – βλ. χάρτη παρακάτω
23. Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στη Νότια Θύρα με ταξί, ο τελικός του προορισμός πρέπει να είναι η οδός Dilova, 5B (οφθαλμολογική κλινική Eximer).
24. ΔΕΝ είναι εφικτή η επικύρωση εισιτηρίων για τον Τομέα 3 (τομέας για φιλοξενούμενους) από άλλες θύρες (Βόρειες 1, 2, και Δυτικές 1,2,3,4,5) και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
25. Εάν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα ή ανάγκη, επικοινωνήστε με τα στελέχη της DIALOGUE POLICE (αστυνομικοί με μπλε μπουφάν).
26. Οι Πύλες θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την ώρα έναρξης.
27. Ο έλεγχος ασφαλείας για τους φιλάθλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πραγματοποιηθεί από τους υπαλλήλους πριν τις περιστροφικές θύρες (τουρνικέ).
28. Μετά τον έλεγχο ασφαλείας, οι φίλαθλοι θα επικυρώνουν το εισιτήριό τους στα τουρνικέ.
29. Θα εφαρμοστεί η διαδικασία «καθυστερημένης εξόδου» (hold back). Η διάρκεια της παραμονής στις κερκίδες μετά τη λήξη της αναμέτρησης θα αποφασιστεί από τον Αστυνομικό Διοικητή με βάση την αξιολόγηση κινδύνου. Θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.
30. Για λόγους ασφαλείας, οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στην πόλη (ξενοδοχεία) με λεωφορεία. Είναι σημαντικό να ενημερώσουν, κατά τη διάρκεια τη αναμέτρησης, τα στελέχη της DIALOGUE POLICE για τα ονόματα των ξενοδοχείων τους.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το τελευταίο κομμάτι της ανακοίνωσης το οποίο δίνει κατευθύνσεις για το τί πρέπει να αποφύγουν οι οπαδοί του ΟΣΦΠ:

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ
1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία
2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο
4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
6. Κομουνιστικά σύμβολα».

Με λίγα λόγια, όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν σώοι και αβλαβείς το Ντιναμό Κιέβου – Ολυμπιακός, θα πρέπει να υιοθετήσουν το “NO POLITICA” και εκτός συνόρων, και μάλιστα να αποφύγουν την ανάρτηση κομουνιστικών συμβόλων στην κερκίδα των φιλοξενούμενων. Κάτι με το οποίο λογικά δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν οι φίλοι του Ολυμπιακού αφού η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει και πολλές φορές σφυροδρέπανα στο Γ. Καραϊσκάκης:

Όπως και να ‘χει, είμαστε με τις ελληνικές ομάδες και ευχόμαστε στους φίλους του Ολυμπιακού να γυρίσουν πίσω με την πρόκριση.

 

Best of internet