Quantcast

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο 89′ από την Ντιναμό και θα πρέπει να κυνηγήσει νίκη στο Κίεβο

Οι ερυθρόλευκοι έφαγαν 8 γκολ μέσα σε μια εβδομάδα και η πρόκριση στους 16 ζόρισε αρκετά

THE NEWSROOM

14 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε στο φινάλε του αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου, δεχόμενος γκολ στο 89′ από τον Βέρμπιτς και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League δυσκόλεψε αρκετά, αφού στο Κίεβο θα πρέπει να πάρει νίκη η ισοπαλία με πολλά γκολ.

Ο Πέδρο Μάρτινς παρέταξε την εξής ενδεκάδα: Σα, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Μεριά, Γκιγέρμε, Καμαρά, Ντίας, Ποντένσε, Φορτούνης, Χασάν. Ενώ οι Ουκρανοί ξεκίνησαν με τους: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοβ, Μικολένκο, Σεπέλιεβ, Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς, Σολ, Τσιχάνκοβ.

Η ενδεκάδα της ομάδας μας για το ματς με την Ντιναμό Κιέβου! 🔴⚪️👊🏻 / How we line-up at our home! 🔴⚪️👊🏻 #olympiacos #UEL #OLYFCDK #lineup #legend

Gepostet von Olympiacos FC am Donnerstag, 14. Februar 2019

Το σκορ άνοιξε νωρίς για τον Ολυμπιακό όταν στο 9′ ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε την κοντινή πάσα του Φορτούνη και βρήκε δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Ουκρανοί πάγωσαν το Γ. Καραϊσκάκης στο 27′ με τον Μπουγιάλσκι να τελειώνει εύστοχα τη μοναδική φάση που δημιούργησε μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του, έπειτα από ασίστ του Κεντζιόρα.

Λίγο νωρίτερα, ο Κεντζιόρα έδωσε ασίστ και στον Φορτούνη, ο οποίος δεν δέχθηκε το δώρο της ουκρανικής άμυνας και αστόχησε σε κενή εστία, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Ο Φορτούνης θύμισε κάτι από Μασούντ, αφού πέρυσι και η Ένωση δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε τελικά στο 40′ με βολέ από τα 30 μέτρα του Ντίας, που ντύθηκε Λουα Λουα και ξεσήκωσε την ερυθρόλευκη κερκίδα.

Γκολ που θύμισε αρκετά αυτό του Κογκολέζου πριν 11 χρόνια:

Το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 89′  δεν είχε κάποιο γκολ αλλά μερικές καλές φάσεις από κάθε ομάδα. Στο 70′ ο Τσιγκάνκοφ σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή με τον Σα να αποκρούει, ενώ στο 72′ ο Ποντένσε δεν ολοκλήρωσε με γκολ αντεπίθεση του Ολυμπιακού, πλασάροντας από καλή θέση. Ο Ποντένσε έχασε άλλη μια ευκαιρία σουτάροντας σε κλειστή γωνία στο 80′.

Οι Ουκρανοί τελικά ισοφάρισαν στο 89′, όταν ο Τσιγκάνκοφ έστρωσε με το κεφάλι στον Βέρμπιτς και αυτός με σκαστό σουτ βρήκε δίχτυα και ξενέρωσε την κερκίδα των γηπεδούχων.

Πλέον ο Ολυμπιακός θέλει ουσιαστικά νίκη στο Κίεβο για να προκριθεί στη φάση των 16 του Europa League.

 

Best of internet