Quantcast

Δύο ποδοσφαιρικές διοργανώσεις θα συνδιεκδικήσει τελικά η Ελλάδα, για να δούμε σίγουρα τον Εμπαπέ στους Ζωσιμάδες

Και Μουντιάλ 2030 και Euro 2028 θα προσπαθήσει να φέρει στη χώρα μας ο Alexis

THE NEWSROOM

22 Δεκεμβρίου 2018

Ευχάριστα νέα για τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας έρχονται από το Βελιγράδι και τη Σύνοδο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι οι 4 χώρες θα συνδιεκδικήσουν όχι μόνο το Μουντιάλ του 2030, κάτι που είχε προκύψει από προηγούμενη Σύνοδο, αλλά και το Euro του 2028.

Στη σύνοδο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας Βιόριτσα Νταντσίλα και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε τη δημιουργία δεκαεξαμελούς επιτροπής για την διεκδίκηση των δύο διοργανώσεων,  με 4 μέλη από κάθε χώρα, με την προθεσμία για την κατάθεση της υποψηφιότητας να είναι ο Δεκέμβριος του 2021.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εγχείρημα.

“Για εμάς η διοργάνωση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης είναι κάτι παραπάνω από στόχος, έχει διαιίτερο συμβολισμό για την περιοχή των Βαλκανίων για τη συνεργασία. Θέλουμε από αυτή την πρωτοβουλία να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπώρο στον κόσμο.”

“Είναι δύσκολος αλλά ωραίος στόχος θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε μια από τις δύο διοργανώσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε και να κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην ιστορία και των δύο θεσμών”

Δεν βρίσκουμε το λόγο να μην δουν με καλό μάτι οι FIFA και UEFA την ελληνική υποψηφιότητα.

Best of internet