Quantcast

Παράλυτος κινδυνεύει να μείνει ο διαιτητής Τζήλος από την επίθεση το πρωι στη Λάρισα

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους όλες οι μεγάλες ΠΑΕ

THE NEWSROOM

19 Δεκεμβρίου 2018

Δεν ήταν στο πνεύμα των ημερών η επίσκεψη που δέχθηκε το πρωί ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Τέσσερις κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με λοστούς σπάζοντας τα τζάμια του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Τζήλος, πριν προλάβει να το μετακινήσει. Οι δράστες της επίθεσης στη συνέχεια τον έβγαλαν με τη βία από το όχημα και τον ξυλοκόπησαν στο δρόμο. Ο πιο πρόσφατος αγώνας πρωταθλήματος που διαιτήτευσε το θύμα της επίθεσης ήταν το Ξάνθη-ΟΣΦΠ στις 9 Δεκεμβρίου.

Η επίθεση έλαβε χώρα το πρωί μπροστά στα μάτια περαστικών. Ο διαιτητής μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έχοντας κακώσεις στο κεφάλι, ενώ τραυματίστηκε και στο γόνατο. Μιλώντας σε ραφιοδωνικό σταθμό, ο πρόεδρος της τοπικής ΕΠΣ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, συνέδεσε την επίθεση με το ποδόσφαιρο:

«100% σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Είναι αγαπητό πρόσωπο εδώ στη Λάρισα και αφορά το ποδόσφαιρο η συγκεκριμένη επίθεση. Δεν ξέρω αν το περίμενε ή αν δεχόταν απειλές. Θα πάω και θα μιλήσω μαζί του για να προχωρήσουμε τις μηνύσεις ή άλλο απαιτείται για την υπόθεση. Τώρα θα πάω να τον δω για να διαπιστώσω την κατάστασή του»

Για το γεγονός πήρε θέση και ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μέλο Περέιρα, ενώ αναμένεται να ενημερωθεί και η UEFA:

«Σύσσωμη η Κ.Ε.Δ. και οι Έλληνες διαιτητές καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άθλια επίθεση στον Θανάση Τζήλο.

Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη, που ξεπερνά κάθε όριο και λειτουργεί απολύτως αντίστροφα με όσα απαιτούνται, ώστε οι διαιτητές να εκπληρώνουν επιτυχώς την αποστολή τους.

Είχα πρόσφατα αναφερθεί, και προειδοποιήσει τους πάντες, για το κλίμα εκφοβισμού και bullying, μέσα στο οποίο οι Έλληνες διαιτητές καλούνται να αποδώσουν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και να έχουν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Όσοι τότε αμφισβήτησαν τις θέσεις μου, προφανώς τώρα καταλαβαίνουν ότι περιέγραφα το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε να λειτουργήσουμε και πως είχα πλήρη γνώση των λεγομένων μου.

Η Κ.Ε.Δ. εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το απαράδεκτο συμβάν και την αλληλεγγύη και υποστήριξή της προς τον Θανάση Τζήλο και την οικογένειά του.

Επίσης εκφράζει την απόλυτη στήριξη και αλληλεγγύη της προς όλους τους διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές, δίπλα στους οποίους θα βρίσκεται σε κάθε τους στιγμή».

Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσαν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον διεθνή διαιτητή κ. Θανάση Τζήλο. Η Πολιτεία και οι ποδοσφαιρικές αρχές πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά με την εύρεση και την καταδίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών τέτοιων επιθέσεων, που δίνουν την αίσθηση πως ο υπόκοσμος είναι ισχυρότερος από τους νόμους.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του διαιτητή Θανάση Τζήλου. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος πλήρους αποσταθεροποίησης, το οποίο είναι χρέος όλων μας να αποτρέψουμε.

Κάποια στιγμή επιβάλλεται όλοι να καταλάβουμε πως η ελληνική διαιτησία θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί υπό καθεστώς τρομοκρατίας και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να επιληφθούν εναντίον εκείνων που υποθάλπουν τέτοιες πρακτικές.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Μία ακόμα κακή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι όπως το κατάντησαν οι δήθεν «εξυγιαντές του». Με μία Ομοσπονδία που διαρκώς βυθίζει το ποδόσφαιρο στην ανυποληψία και μας διασύρει διεθνώς και με τον τρόπο που χειρίζεται τους θεσμούς και με την εικόνα του Πρωταθλήματος και της Εθνικής μας ομάδας, με ανθρώπους ανίκανους που υποβαθμίζουν το άθλημα σε κρίσιμες θέσεις.

Η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο είναι μια ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο έφτασε στο ναδίρ και ότι επικρατεί τελικά ο υπόκοσμος που έχει ποτίσει τον οργανισμό του.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα κάθε τέτοια ενέργεια.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος. Το νέο χτύπημα κατά της ελληνικής διαιτησίας φανερώνει ότι η μαφία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ζει και βασιλεύει, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν τιμά κανέναν εξ όσων αποτελούμε κομμάτι του ποδοσφαίρου. Και επειδή από λόγια «χορτάσαμε», θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν οι Αρχές προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι άνθρωποι που αναμειγνύονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και το ίδιο το χιλιοταλαιπωρημένο άθλημα στη χώρα μας. Εκτός και αν βολεύει να λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε συνθήκες τρομοκρατίας.

Περαστικά στον κ. Τζήλο. Περαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.».

Τη νομική εκπροσώπηση του διαιτητή ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έκανε λόγο για κίνδυνο παράλυσης του διαιτητή.

«Έχω αναλάβει την υπόθεση του Τζήλου. Είχα ένα δικαστήριο στη Λάρισα σήμερα και μου έστειλε μήνυμα ο Πρόεδρος της ομάδας πως βρίσκεται στο Νοσοκομείο σοβαρά χτυπημένος ο κ. Τζήλος. Διέκοψα την δίκη και πήγα στην κλινική. Ήταν στο ακτινολογικό τμήμα, για να κάνει μια σοβαρή εξέταση. Είναι πολύ χτυπημένος στο κεφάλι, αλλά η μεγάλη ζημιά είναι στο γόνατο. Οι γιατροί λένε πως υπάρχει περίπτωση να μείνει και μόνιμα παράλυτος.

Ο Τζήλος είναι καταπληκτικός επιστήμονας, πολιτικός μηχανικός. Ήταν άτυχος και έπεσε στην παράγκα μια δεκαετία, δεν γινόταν διαιτητής Σούπερ Λιγκ. Είναι ευγενικός άνθρωπος, και ο ίδιος και εγώ πιστεύουμε πως λόγω του ποδοσφαίρου συνέβη αυτό που συνέβη.

Το ποδόσφαιρο είναι Νο1 παγκοσμίως, αλλά λόγω αδιαφορίας εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, που την στήριξαν παράγοντες που ανεβάζουν κυβερνήσεις, το ποδόσφαιρο αφέθηκε στην τύχη του. Σε συνδυασμό με διοικήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων, γίνανε πλούσιοι από το παράνομο στοίχημα όλοι».

 

Best of internet