Quantcast

Στον Εισαγγελέα έστειλαν τις φωτογραφίες των νεοναζί από το ΟΑΚΑ, μάλλον όχι για ντοκιμαντέρ

Η νεοναζιστική γκαλερί που στήθηκε στο ματς με την Εσθονία φαίνεται πως δεν πέρασε απαρατήρητη

THE NEWSROOM

20 Νοεμβρίου 2018

Δε φάνηκε να ενθουσιάζονται όλοι με τη χτεσινή ναζιστική φιέστα στο ΟΑΚΑ, για ένα περίεργο λόγο. Μιλάμε φυσικά για το παρτάκι με σύμβολα των SS, εθνικοσοσιαλιστικούς χαιρετισμούς, κάψιμο τουρκικής σημαίας, συνθήματα για Μακεδονία και Βόρεια Ήπειρο και μερικούς μπανάλ αρχαιοελληνικούς μαίανδρους, έτσι για τη φάση, που έστησαν την Κυριακή κάποιοι οπαδοί της ομάδας που τίμησε ο Άγγελος Χαριστέας κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Εσθονία.

H αλήθεια είναι όμως ότι κάποιοι ξενέρωτοι δεν ψήθηκαν με αυτή την απευθείας βγαλμένη από το Βερολίνο του 1936 εικόνα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα μετά από εντολή που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης. Η έρευνα, την οποία θα αναλάβει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας, θα ασχοληθεί τόσο με τον μαύρο ήλιο των SS που έλαμψε στην κερκίδα συνοδεία ναζιστικού χαιρετισμού, όσο και με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας.

Να σημειωθεί εδώ πως η εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διεξάγουν την έρευνα υπαγορεύει το να εντοπίσουν α) αν υπάρχουν αδικήματα με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο (αντιρατσιστικός νόμος και ναζιστικά σύμβολα, βλέπετε εσείς κάποια συσχέτιση και β) να εντοπίσουν το παρεάκι νοσταλγών του Χίτλερ. Επίσης, αναφορά Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, έκανε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός, θέλοντας να μη χάσει προφανώς μερίδιο από τη δράση, ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας, ενώ στο φάκελο της αναφοράς έχει βάλει και όλα τα ρεπορτάζ για το θέμα, με την πλήρη οπτικοακουστική κάλυψη των εθνικοσοσιαλιστικών δρώμενων που αυτά περιείχαν. Η αλήθεια είναι ότι περιέχουν όλο το εύρος της σύγχρονης νεοναζιστικής σκέψης, οπότε ίσως μπορεί ο φάκελος να χρησιμοποιηθεί ακαδημαϊκά.

Θα περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν πρόκειται να τιμωρηθεί κάποιος (και όχι, ας πούμε, η Εθνική από την UEFA) στον αιώνα που διανύουμε.

(πηγή)

 

Best of internet