Quantcast

Mουντιαλογιάφκα για να βλέπει μπαλίτσα με την ησυχία του νοίκιασε Ολλανδός μύστης

Ένας σύγχρονος ερημίτης σε ένα βαθύ πνευματικό ταξίδι

THE NEWSROOM

27 Ιουνίου 2018

Η χρυσή αυτή περίοδος του Μουντιάλ έχει ήδη φτάσει, ωστόσο οι οχλήσεις και τα distractions της σύγχρονης ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να απολαύσει κανείς τα ματσάκια του Μουντιάλ με τη δέουσα προσοχή, πίτσες, μπίρες και ησυχία. Αυτό ευτυχώς το κατάλαβε εγκαίρως ο 52χρονος Stein Spijkerman, ο οποίος νοίκιασε για ένα μήνα ένα διαμέρισμα προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί το Μουντιάλ με την ησυχία του, χωρίς να τον αποσπούν η σύντροφός του, οι φίλοι και οι συνεργάτες του.

Το γεγονός ότι η Ολλανδία έχει μείνει εκτός Μουντιάλ δεν σταμάτησε τον Stein από το να κυνηγήσει το όνειρό του για το απόλυτο Μουντιαλικό man cave, και τελικά έπιασε ένα ολόκληρο διαμέρισμα (με μπαλκόνι) για να έχει την άπλα του και να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει αυτό το πνευματικό ταξίδι εντελώς ελεύθερος από ευτελείς οχλήσεις, ο Stein μάλιστα πήρε μια γενναία άδεια από τη δουλειά του, οπότε για ένα μήνα, το μόνο που θα κάνει θα είναι να παρακολουθεί ματσάκια στον επίγειο παράδεισό του. Όπως δήλωσε ο ίδιος το vi.nl:

«Η φίλη μου ζει στο Χάρλεμ και έρχεται αραιά και που. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι να έρχεται πολύ συχνά. Έχουμε συμφωνήσει επί τούτου. Όταν έρχεται εδώ θα μπορεί να μιλάει μόνο για το ποδόσφαιρο».

Το διαμέρισμα δεν είναι κάτι εξεζητημένο, έχει απλώς κρεβάτι, πολυθρόνα, καφετιέρα και μια φλατ τηλεόραση. Ο Stein έχει επίσης ένα μπαλκόνι, αν ποτέ χρειαστεί να θυμίσει στον εαυτό του ότι υπάρχει και έξω κόσμος κατά τη διάρκεια αυτής της εσωτερικής του αναζήτησης.

Μπορεί να μην είναι αρκετά σαφές το από ποιόν συγκεκριμένα προσπαθεί να κρυφτεί, αλλά φαίνεται να απολαμβάνει εντελώς τη νέα του μουντιαλογιάφκα.

Best of internet