Quantcast

H FIFA σκέφτεται να τιμωρήσει Σακίρι-Χάκα για τον Μεξικάνικο Αετό

Fuego ετοιμάζει η FIFA για τους δύο ποδοσφαιριστές

THE NEWSROOM

23 Ιουνίου 2018

To 2018 είναι ξεκάθαρα η χρονιά του Μεξικάνικου Αετού, μιας και τον είδαμε να πετάει στον εναέριο χώρο της πλουμιστής γιουροβίζιον και τώρα ήρθε η ώρα να τον δούμε να πετάει και στο φετινό Μουντιάλ, από τον Σερντάν Σακίρι και τον Γκρανίτ Χάκα που στον αγώνα Ελβετία-Σερβία (2-1) οι δύο ποδοσφαιρισές σχημάτισαν με τα χέρια τους το σπάνιο αυτό πτηνό.

Ωστόσο η χειρονομία του Σακίρι και του Χάκα φάινεται ότι μπορεί να τους προκαλέσει πολύ κακό πρόβλημα αφού η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο να τιμωρήσει τους δύο ποδοσφαιριστές, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Χάκα, ο πατέρας του οποίου είχε φυλακιστεί στην πρώην Γιουγκοσλαβία μετά από διαμαρτυρίες του για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γιόρτασε το 2-1 σχηματίζοντας τον Αλβανικό Αετό, μια χειρονομία που συνδέεται με την εθνική σημαία της Αλβανίας.

Ο Σακίρι, ο οποίος γεννήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο και ο οποίος έχει ράψψει στα παπούτσια του τη σημαία του Κοσσόβου, έκανε και αυτός την ίδια χειρονομία μόλις σημειώθηκε η νίκη στο 90o λεπτό. Ωστόσο ο Γιόβαν Σπερμπάτοβιτς, ο γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σερβίας, δήλωσε το Σάββατο ότι ο οργανισμός προτίθεται να καταθέσει καταγγελία στη Fifa σχετικά με το θέμα και η FIFA εξετάζει εάν ο πανηγυρισμός θεωρείται ως πολιτική χειρονομία.

Τελικά ο Σακίρι, προκειμένου να κατεβάσει τους τόνους, απέδωσε την χειρονομία του στο συναίσθημα λέγοντας:

«Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο πάντα έχεις έντοντα συναισθήματα. Μπορείτε να δείτε τι έκανα και νομίζω ότι είναι απλώς συγκίνηση. Είμαι πολύ χαρούμενος με το γκολ, τίποτα άλλο.Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο γι ‘αυτό τώρα».

Ο Γκρανίτ Χάκα, ο έτερος παίκτης της εθνικής Ελβετίας με κοσοβάρικη καταγωγή τόνισε:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν με ένοιαζε ο αντίπαλος. Ήταν για το λαό μου που με στήριξαν πάντα, για τη χώρα μου, για τους γονείς μου» .

Στη συνέχεια, πάντως, ο Λιχτστάινερ, ο αρχηγός της Ελβετίας που δεν έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, έκανε με την σειρά τη ίδια χειρονομία σε μια φωτογραφία, στηρίζοντας τους δύο ποδοσφαιριστές:

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ίσως πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση οι δύο ποδοσφαιριστές να σχημάτισαν κάποιον γυπαετό με τα χέρια τους.

Best of internet