Quantcast

Με χάντικαπ αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό για περισσότερo challenge

Πρέπει να δώσουν και στις υπόλοιπες ομάδες μια ευκαιρία

THE NEWSROOM

12 Ιουνίου 2018

Πολύ εύκολο προφανώς φάνηκε το επερχόμενο πρωτάθλημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία η αλήθεια είναι πως περνάει μια περίοδο καλοκαιρινής χαλάρωσης εδώ και λίγα χρόνια. Κι αφού τους φάνηκε εύκολο, επόμενο ήταν να προσπαθήσουν να το κάνουν λίγο πιο δύσκολο, με το να ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν σε χειρότερη κατάσταση από τους άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατάφερε ποριστικά να μην πάρει άδεια από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ ούτε για τη Super League, αφού είχε ήδη απορριφθεί ο φάκελος του για την άδεια της UEFA. Το δεύτερο είναι το λιγότερο γιατί εδώ που τα λέμε είναι το τελευταίο που απασχολεί την ομάδα γενικά, οπότε δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Αναλυτικά, στον εντοπίστηκε παραβίαση 5 άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησης που αφορούν “ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας («μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία»)”, δηλαδή χρωστάει και στο κυλικείο της Λεωφόρου, εν ολίγοις.

Όπως δηλώνει η απόφαση της Super League:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για την χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Ά Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α΄ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).»

Ίδια περίπτωση περίπου, αλλά μόνο για το μη βιώσιμο πλάνο είναι και ο Πανιώνιος, το παράπτωμα του οποίου θα τιμωρηθεί με πρόστιμο. Άδεια επίσης δεν πήραν η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς, αλλά έχουν πέσει κατηγορία και δεν τους νοιάζει. Οι ομάδες που δεν πήραν άδεια μπορούν να κάνουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης μέσα σε τρεις μέρες.

Το επακόλουθο της απόφασης για τον Παναθηναϊκό είναι πως ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, και περιορισμό στις μεταγραφές, το οποίο σημαίνει πως το Τριφύλλι θα αφήσει το πρωτάθλημα να γίνει λίγο πιο ανταγωνιστικό απλά και να δώσει λίγες ευκαιρίες στους υπόλοιπους.

Τέτοιο πνεύμα ευγενούς άμιλλας θέλουμε να βλέπουμε.

Best of internet