Quantcast

Mε ψήφο των χειρότερων εχθρών του γλίτωσε τον υποβιβασμό o Παναθηναϊκός

Ούτε με τη σωτηρία τους δεν μπορούν να χαρούν αυτή τη χρονιά οι οπαδοί του ΠΑΟ

THE NEWSROOM

3 Μαΐου 2018

Να παραμείνει στην κατηγορία και να χαρίσει ταυτόχρονα τόνους πίκρας στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ήταν το τελευταίο κατόρθωμα της διοίκησης του ΠΑΟ. Το έπος της παραμονής συντελέστηκε με την ψήφιση μιας αλλαγής στον κανονισμό για υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια. η οποία ψηφίστηκε στην συνεδρίαση της Λίγκας με έντεκα ψήφους υπέρ. Η ποινή που μένει για να θυμίζει την ταπείνωση θα είναι η αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών στο νέο πρωτάθλημα.

Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν 15 ομάδες, με μοναδική απουσία την Κέρκυρα. Για να περάσει αλλαγή χρειάστηκαν 7 ψήφοι, οι εξής: Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία και φυσικά ΠΑΟ. Κατά ήταν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Πλατανιάς σαν ο ξενέρωτος της υπόθεσης ψήφισε αποχή.
Για να σωθεί οριστικά η ομάδα, η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από την ΕΠΟ (η οποία είναι ενημερωμένη και θα καλέσει έκτακτο Δ.Σ για την εβδομάδα που έρχεται), ενώ αναμένεται να επηρεάσει θετικά και άλλες ομάδες οι οποίες θα έπεφταν κατηγορία λόγω έλλειψης τηλεοπτικού συμβολαίου. Να σημειωθεί εδώ πως παρότι καταργήθηκε η ποινή του υποβιβασμού, θα υπάρχουν άλλες ποινές για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, οι οποίες θα ξεκινάμε το επόμενο πρωτάθλημα με -6 από τα αποδυτήρια, ενώ θα έχουν και ελεγχόμενη απαγόρευση μεταγραφών. Επίσης κάθε σύλλογος που δεν θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πληρώνει πρόστιμο 20.000.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο των οπαδών του ΠΑΟ αυτή τη χρονιά. Ακόμη κι αν δεν πέσουν, δε θα μπορούν καν να το πανηγυρίσουν.

(πηγή)

Best of internet