Quantcast

Eπ’αόριστον μπιστόλι στο πρωτάθλημα μέχρι να τσιλάρουν λίγο όλοι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η προσπάθεια για την εξυγίανση ίσως περνάει από την ανατίναξη της Σουπερλίγκας

THE NEWSROOM

12 Μαρτίου 2018

Δεν ήταν αρκετές όπως φαίνεται οι τόσες διακοπές αγώνων στο φετινό πρωτάθλημα και η κυβέρνηση αποφάσισε να το κάνει ακόμη πιο large από άποψη διακοπής. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 12/3 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, το φαντασμαγορικό πρωτάθλημα που ζούμε (κατά κόσμον Superleague Σουρωτή) διακόπτεται επ’αόριστον μέχρι να κάτσουν όλοι ήσυχα.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού έγινε μετά την κυβερνητική σύσκεψη κάτω από την ηγεσία του τσάρου Τσίπρα που έγινε σήμερα το πρωί στο Μαξίμου, η οποία και κράτησε κάπου 3 ώρες. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη η κίνηση της κυβέρνησης γίνεται παρέα με την FIFA, την UEFA και την προσωρινή διοικούσα επιτροπή (ΠΔΕ)και ότι εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια εξυγίανσης της φάσης, η οποία πάντως δε φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά.

Ούτως ή άλλως ο θίασος θα σταμάταγε τις παραστάσεις μετά την επόμενη (26η) αγωνιστική, καθώς ήρθε η ώρα για τα φιλικά των εθνικών. Αυτό σημαίνει πως η διακοπή θα κρατήσει μίνιμουμ 20 μέρες, έως δηλαδή τις 31 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η 27η αγωνιστική.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνεύσουμε την προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το όποιο πολιτικό κόστος. Οι κανόνες ισχύουν για όλους και έναντι όλων και υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε την διακοπή του πρωταθλήματος τις επόμενες ώρες.

Θα έχουμε συζητήσεις με την ομοσπονδία, τους φορείς και την λίγκα. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα εκκινήσει ξανά, αν δεν συμφωνήσουμε σε ένα σαφές από όλους πλαίσιο κανόνων για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν κάνουμε πίσω στην μάχη για διαφάνεια.»

Ο κ. Βασιλειάδης πρόσθεσε ότι δεν είναι και τελείως απίθανο να γίνει και Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις:

«Τα πάντα είναι στο τραπέζι. Τις επόμενες ώρες θα έχουμε συζητήσεις, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Περιμένουμε προτάσεις από την ομοσπονδία και την λίγκα για να ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις. Προχωράμε σε μία επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε με ένα νέο πλαίσιο κανόνων αυστηρότερων σε θέματα ασφάλειας, με αυστηρότερες ποινές με την βούληση όλων. Θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες, θα έχουμε επικοινωνία με την UEFA τις επόμενες ώρες, όλοι είναι σοκαρισμένοι.»

Για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια με το τσίρκο.

Best of internet