Πέντε προπονητές που θα έχαναν τη θέση τους από τον Τεντ Λάσο

Επιστρέφει 15 Μαρτίου και κάποιων η καρέκλα τρίζει

Ορέστης Ιστικόπουλος

28 Φεβρουαρίου 2023

Η θέση του προπονητή δεν είναι μια απλή υπόθεση. Ο coach είναι ο καπετάνιος του καραβιού, ο πρώτος που θα πληρώσει τα σπασμένα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ειδικά στο κορυφαίο επίπεδο, η πίεση είναι τεράστια και οι πάντες κρίνονται από το αποτέλεσμα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπάρχουν αρκετοί προπονητές που δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η καρέκλα τους τρίζει. Για κακή τους τύχη σε λίγες μέρες επανέρχεται στην ενεργό δράση ο κορυφαίος των κορυφαίων, Τεντ Λάσο. Όσο κι αν αγαπάει τη Ρίτσμοντ, ο Αμερικάνος τεχνικός παραμένει περιζήτητος και είναι αρκετά πιθανό ομάδες που ψάχνονται να του χτυπήσουν την πόρτα. Ποιοι θα ήταν πρώτοι στις αποδόσεις της Stoiximan για να κουνήσουν μαντήλι σε μια τέτοια περίπτωση;

 

Γιούργκεν Κλοπ

Κανείς δεν θα περίμενε να δει το όνομα του Γερμανού στη συγκεκριμένη λίστα, ωστόσο η φετινή εικόνα της Λίβερπουλ είναι τουλάχιστον τραγική. Ο Κλοπ μοιάζει να έχει αδειάσει από ενέργεια και ιδέες και αρκετοί παίκτες της ομάδας φαίνονται ξεζουμισμένοι.

Ειδικά μετά την πεντάρα από τη Ρεάλ μέσα στο Άνφιλντ, ήταν η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο φυγής του έγινε υπαρκτό σενάριο στα κεφάλια των οπαδών της ομάδας. Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Τεντ Λάσο θα μπορούσε κάλλιστα να τον αντικαταστήσει καθώς όπως και ο Κλοπ, έτσι και εκείνος είναι ένας προπονητής που δένεται με την ομάδα και τους παίκτες του και αυτό φαίνεται ότι ταιριάζει στη Λίβερπουλ.

Κριστόφ Γκαλτιέ

Η επιλογή του Γκαλτιέ για την άκρη του πάγκου ήταν μια κίνηση-έκπληξη από την Παρί το περασμένο καλοκαίρι. Σε ένα ρόστερ γεμάτο ντίβες, ο Γκαλτιέ έμοιαζε αρχικά με μια ψαγμένη και ψαρωτική επιλογή, όμως τελικά κατάφερε να μπει σε τούτη εδώ τη λίστα.

Μετά το Μουντιάλ οι παριζιάνοι σέρνονται, έχασαν εντός έδρας από τη Μπάγερν στο Champions League και δυσκολεύονται ακόμη και στη Γαλλία που συνήθως κάνουν περίπατο. Για τολμηρούς και μερακλήδες παίκτες, η Stoiximan δίνει επιλογές για όλα τα γούστα σε περίπτωση που κάποιος πιστεύει ότι η Παρί θα καταφέρει να χάσει το εγχώριο πρωτάθλημα.

Γκράχαμ Πότερ

Ο συγκεκριμένος βρίσκεται εδώ γιατί εμείς νομίζουμε ότι η θέση του κινδυνεύει, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την Τσέλσι. Η αντικατάσταση του Τούχελ με τον Πότερ ήταν η ίσως πιο amateur κίνηση, από τις πολλές που έχει κάνει η νέα διοίκηση των “Μπλε“.

Ο Άγγλος τεχνικός δικαιολογεί απόλυτα το όνομά του, αφού μόνο με μαγικά μια ομάδα με τόσους παικταράδες μπορεί να παίζει τόσο άσχημα και να βάζει γκολ κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Πάντως σε περίπτωση που η Τσέλσι ψαχτεί, ο Τεντ Λάσο μένει και κοουτσάρει στην ίδια πόλη.

Στέφανο Πιόλι

Πέρυσι ανέβασε τη Μίλαν ξανά στο θρόνο του Καμπιονάτο και όλοι έπιναν νερό στο όνομά του, φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι «Ροσονέρι» δεν κατάφεραν καν να ανταγωνιστούν τη Νάπολι και σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι μετά το Μουντιάλ έχαναν από όποιον μιλάει Ιταλικά

Θα πείτε γιατί δεν είναι εδώ προπονητές άλλων επίδοξων διεκδικητών της Serie A που και αυτοί βλέπουν με τα κιάλια την αρμάδα του Σπαλέτι; Γιατί η Μίλαν είναι πρωταθλήτρια και ως πρωταθλήτρια ήταν ευθύνη της να υπερασπιστεί το θρόνο της. Ο Τεντ Λάσο θα μπορούσε να τη βοηθήσει να ανακάμψει αλλά δεν ξέρουμε αν η ομάδα μπορεί να αντέξει το κασέ του.

Τσόλο Σιμεόνε

Αυτή η επιλογή είναι και η πλέον αμφιλεγόμενη και για αυτό έμεινε στο τέλος της λίστας. Ο Σιμεόνε είναι δέσμιος της επιτυχίας του. Εκείνος έβαλε στο χάρτη την Ατλέτικο και της έδωσε το δικαίωμα να έχει απαιτήσεις. Παρόλα αυτά το ποδόσφαιρο που παίζει είναι ικανό να σου τινάξει τα μάτια. Η ομάδα του έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, ενώ αποκλείστηκε και από τους ομίλους του Champions League.

Μια ενδεχόμενη απόλυσή του είναι ρίσκο αφού μπορεί να διαλύσει την Ατλέτικο, αλλά μόνο ρισκάροντας πας μπροστά. Ίσως μια ανανέωση με Τεντ Λάσο στο τιμόνι κάνει καλό στους «Ροχιμπλάνκος». Άλλωστε ο προπονητής της Ρίτσμοντ μπορεί να φέρει μαζί του και τον Τζέιμι Ταρτ που είναι ικανός να βοηθήσει τα μέγιστα στο σκοράρισμα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet