Το Γιουνάιτεντ-Σίτι γίνεται ξανά ντέρμπι και έρχεται να μπουρλοτιάσει το Μάντσεστερ και την Premier League

Τι καλύτερο έχετε να κάνετε Σάββατο μεσημεράκι;

Ορέστης Ιστικόπουλος

13 Ιανουαρίου 2023

Πάει καιρός που Γιουνάιτεντ και Σίτι πάνε σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ όντας τόσο κοντά σαν ομάδες. Η Σίτι παραμένει σίγουρα το φαβορί, όμως οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχουν καλύψει αρκετή απόσταση από το χάος που τους χώριζε με τη συμπολίτισσα την προηγούμενη σεζόν.  Αυτό ίσως ακούγεται κάπως οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς ότι στο ντέρμπι του πρώτου γύρου μαζέψανε μισή ντουζίνα γκολ από Χάαλαντ και Φόντεν, όμως είναι αλήθεια. Στην αρχή της χρονιάς η Σίτι ήταν (και παραμένει) το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και με τη Γιουνάιτεντ γελούσαν και τα τσιμέντα. Κι όμως η διαφορά τους στον βαθμολογικό πίνακα είναι μόλις τέσσερεις πόντοι, με την ομάδα του Πεπ να είναι δεύτερη και εκείνη του Τεν Χαγκ ακριβώς από πίσω. Είναι προφανές λοιπόν γιατί το μεταξύ τους ντέρμπι έχει τόση σημασία, όπως είναι επίσης προφανές και ότι η Stoiximan δίνει στους παίκτες τις κατάλληλες επιλογές για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Αθόρυβα και χωρίς πολύ χάιπ, η Γιουνάιτεντ έχει 20 νίκες στα 27 της φετινά ματς και αναρριχείται ύπουλα στη βαθμολογία. Ο Κριστιάνο έφυγε και μαζί του έφυγαν και μπόλικοι πονοκέφαλοι για τον Τεν Χαγκ που πλέον παρατάσσει την ομάδα του όπως ακριβώς τη θέλει ,έχει τον Ράσφορντ σε κατάσταση Μπαπέ και θέλει νίκη ουσίας αλλά και γοήτρου στο ντέρμπι. Από την άλλη η Σίτι έχει μπλέξει με τη φετινή Άρσεναλ της οποίας βλέπει την πλάτη σχεδόν από την αρχή της σεζόν. Οι «Πολίτες» θέλουν το τρίποντο πάση θυσία για να κρατήσουν επαφή με την κορυφή και διατηρήσουν τα σκήπτρα του αφεντικού της πόλης. Στο Ολντ Τράφορντ το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται ματσάρα και η Stoiximan με τις αποδοσάρες της μας βάζει για τα καλά σε ρυθμούς ντέρμπι.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet