Αθηναϊκή ντερμπάρα με άρωμα 90’s στην OPAP Arena, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της χρονιάς, μέχρι το επόμενο

Ορέστης Ιστικόπουλος

7 Ιανουαρίου 2023

Πάει καιρός που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου και ένα μεταξύ τους ντέρμπι έκρινε τόσα και για τους δύο. Για την ακρίβεια θα πρέπει να ανατρέξουμε στη δεκαετία των 90s, τότε που οι δύο ομάδες της Αθήνας κυριαρχούσαν στο εγχώριο ποδόσφαιρο. Στην οκταετία 1989-1996, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από τέσσερεις τίτλους και η μεταξύ τους κόντρα χάρισε επικές ματσάρες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και τα τότε μεγαλεία δεν επανήλθαν για κανέναν από τους δύο. Το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ωστόσο, θυμίζει κάτι από τα παλιά και η Stoiximan δίνει την ευκαιρία στους φίλους της να το τιμήσουν ανάλογα με επιλογές για όλα τα γούστα.

Ο Παναθηναϊκός έχει στρογγυλοκάτσει στην κορυφή της βαθμολογίας από το ξεκίνημα και δεν ξεκολλάει με τίποτα από εκεί. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έκανε δύο απανωτές γκέλες στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, επέτρεψε στην ΑΕΚ να μειώσει στο -4, όμως τη «Ένωση» του ανταπέδωσε τα δώρα με μια ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και το «Τριφύλλι» πήρε πάλι αέρα 7 πόντων. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πάει στη Φιλαδέλφεια για δύο αποτελέσματα, καθώς και το χινάρι θα του κάτσει μια χαρά. Από την άλλη η ΑΕΚ έφερε τον εαυτό της σε οριακή θέση και θέλει μόνο νίκη στο γήπεδό της για να σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού και να βάλει ξανά φωτιά στο πρωτάθλημα. Το ματς είναι αμφίρροπο, όμως όπου και να κάτσει τελικά η μπίλια εσύ μπορείς να βγεις νικητής με τις αποδοσάρες της Stoiximan.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet