Last Dance για Κριστιάνο και Σουαροκαβάνηδες, ιδανική συνθήκη για ένα κωλομπαρίστικο Χ

Για πολλά γούστα η βραδινή ματσάρα μεταξύ Πορτογαλίας και Ουρουγουάης

Γιάννης Καραμίχος

28 Νοεμβρίου 2022

Το γεγονός οτι έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ το ρόστερ της Πορτογαλίας, ένα ρόστερ που απαρτίζεται από αστέρια της Μάντσεστερ Σίτυ (Μπερνάρντο, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας), έναν σούπερ σταρ (Κριστιάνο) και τόσους φέρελπεις παιχταράδες  που πρωταγωνιστούν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, είναι κάτι που με εξοργίζει. Αναρωτιέμαι δε, για ποιον λόγο δεν μπαίνει στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Από την άλλη η Ουρουγουάη είναι η κλασική Ουρουγουάη που εμφανίζεται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πιθανότατα δεν θα διεκδικήσει το τρόπαιο, αμφιβάλλουμε για το αν μας μαγέψει με τρίπλες, τακουνάκια και σομπρέρο και όβερ (ειδικά για τους φίλους της Stoiximan), όμως αν ψάξουμε στο λεξικό δίπλα στην λέξη τιμιότητα , σίγουρα κάπου εκεί θα βρούμε μια ριγωτή σημαία με τον ήλιο στο πλάι. Όχι βέβαια ότι το ρόστερ της έχει να ζηλέψει πολλά από τα περισσότερα της διοργάνωσης.

Με τους Σουάρεζ, Καβάνι, Γκοντίν να κατεβαίνουν στο Κατάρ για το κύκνειο άσμα τους στα Παγκόσμια Κύπελλα, με τον Ντάρβιν Νούνεζ να πλαισιώνει ιδανικά την κορυφή της επίθεσης και με τους Φεντερίκο Βαλβέρδε, Ρόναλντ Αραούχο να παίρνουν την σκυτάλη για την επόμενη φουρνιά μιας δυνατής Σελέστε, η Ουρουγουάη μόνο για διακοπές δεν κατέβηκε χειμωνιάτικα στο Κατάρ.

Όσον αφορά το μεταξύ τους ματς, οι δύο ομάδες είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί του ομίλου. Και τι καλύτερη συνθήκη από το να συνδυαστεί η τελευταία κόντρα των Σουάρεζ-Καβάνι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε επίπεδο εθνικών ομάδων με ένα ωραιότατο Χ; Ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Τελευταία αγωνιστική καθαρίζουν τα ματσάκια τους με Κορέα και Γκάνα αντίστοιχα και περνάνε όμορφα και ωραία στον επόμενο γύρο.

Ούτως ή άλλως οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί και στο προηγούμενο Μουντιάλ, η μία γνωρίζει τα ατού της άλλης και η αλληλοεξουδετέρωση μοιάζει με ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Το μόνο που απομένει είναι να τσεκάρετε τις μερακλήδικες αποδοσάρες που έχει ετοιμάσει η Stoiximan για τους παίχτες της και να παραγγείλετε πίτσα με την παρέα για να δείτε σαν άρχοντες την βραδινή ματσάρα.

Aλλά…αυτή είναι ντερμπάρα!

 

 

Best of internet