Στην φυσική της θέση, την 4η, ετοιμάζεται να στείλει η Τότεναμ την Άρσεναλ στο Λονδρέζικο ντέρμπι

Τέλος το Nations League, ώρα για πραγματική δράση

Γιάννης Καραμίχος

30 Σεπτεμβρίου 2022

Και πάαααααααπαλα το Νations League. Καλά ήταν, γεμίσαμε μπαταρίες, είδαμε Σποράρ και Χάλαντ να σκοράρουν στο ίδιο ματς και Βάτσλικ να σπάει την μύτη του Κριστιάνο, τσεκάραμε τα σημεία της Stoiximan, αλλά ήρθε ο καιρός για επιστροφή στην πραγματική δράση. Και όταν λέμε πραγματική ποδοσφαιρική δράση, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι προφανώς η Πρέμιερ Λιγκ. Τι καλύτερο λοιπόν από το να σπάσουμε την μονοτονία της σαπιοδιοργάνωσης, με την Λονδρέζικη ντερμπάρα;

Τότεναμ και Άρσεναλ, ανοίγουν την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στις 14:30 το Σάββατο και αν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι δύο ομάδες υπόσχονται γκολ και θέαμα, δεν θα ήταν υπερβολή να πιστέψουμε πως θα πέσουν κορμιά. Αμφότερες οι δύο ομάδες δε, έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά την χρονιά και φιγουράρουν στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στον βαθμολογικό πίνακα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις στους οπαδούς τους.

Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή την αναμέτρηση, είναι πως δεν διασταυρώνουν τα ξίφη τους μόνο 22 ποδοσφαιριστές, αλλά και 2 προπονητές. Κι αν ο Μικέλ Αρτέταγκουαρντιολίζει” σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει γίνει πλέον ένα από τα πιο χοτ ονόματα των πάγκων παγκοσμίως, ο Αντόνιο Κόντε παραμένει η αλεπού των γηπέδων που καταφέρνει να κερδίζει τα ματς κοχονάτα και Ιταλικά.

Μπορεί λοιπόν η Άρσεναλ να παρουσιάζει στο χορτάρι σαφώς πιο θεαματικό ποδόσφαιρο από την Τότεναμ, μπορεί ο Ζεσούς, ο Έντεγκαρντ και ο Σάκα να αποτελούν μια από τις πιο καυτές επιθετικές γραμμές στην Πρέμιερ, όμως στο ένα και μοναδικό ντέρμπι που κλήθηκαν να παίξουν μέχρι στιγμής οι ‘κανονιέρηδες’, έχασαν 3-1 από την Γιουνάιτεντ και φανερώθηκαν σημαντικές αμυντικές αδυναμίες.

Από την άλλη η Τότεναμ δεν λες οτι παίζει και το πιο κυριαρχικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα, όμως όταν έχεις Κόντε στον πάγκο ξέρεις πως τα κενά που θα μείνουν ακάλυπτα θα είναι ελάχιστα, ειδικά σε ντέρμπι τέτοιας σημασίας. Αν συνυπολογίσουμε και την δύναμη κρούσης των Πετεινών, που στο τελευταίο ματς ξεμπούκωσε κι ο (κακός μέχρι στιγμής) Σον με χατ τρικ, τότε δεν μπορούμε να πιστέψουμε σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα πέραν του άσσου.

Η Άρσεναλ εξάλλου είναι μια ομάδα που ακόμα φτιάχνεται και σίγουρα είναι γοητευτική στο μάτι, όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσει για πρωταθλητισμό. Δεν θα της κακοπέσει όμως σε καμία περίπτωση και η 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, μια θέση που είχε γίνει meme στο παρελθόν, μια θέση που δικαιωματικά της ανήκει. Το Σάββατο όλος ο φίλαθλος ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει την Λονδρέζικη ντερμπάρα και η Stoiximan με τις αρχοντικότατες της αποδόσεις περιμένει τους μερακλήδες παίχτες της για υπεύθυνη διασκέδαση.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

 

Best of internet