Aπό το Μιλάνο ξεκινάει το Πειρατικό, στις ορέξεις του Γιάννη θα υποταχθεί η Κροατίτσα

Wake me up when September βρει την Εθνική Ελλάδος Πρωταθλήτρια Ευρώπης

THE NEWSROOM

2 Σεπτεμβρίου 2022

Φιλικά προετοιμασίας, τουρνουά Ακρόπολις, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, τραυματισμοί, παράπονα για την διαιτησία, γεμάτα γήπεδα, μία ομάδα και ένας λαός γεμάτοι πίστοι και ενθουσιασμό. Κι αν το ορεκτικό του Αυγούστου για την επίσημη αγαπημένη είχε αυτή την ένταση, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους Έλληνες φιλάθλους, φανταστείτε τι έχουμε να δούμε από αύριο που ξεκινάει επίσημα το Ευρωμπάσκετ για την Εθνική Ελλάδος.

Το Πειρατικό λοιπόν, της πορτοκαλί θεάς αυτή την φορά, ετοιμάζεται να σαλπάρει για ταξίδια μακρινά και η πρώτη στάση γράφει Μιλάνο. Το πρώτο εμπόδιο για το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη είναι μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει, αυτή της Κροατίας. Και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται συνειρμικά στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε Ελλάδα-Κροατία σε αγώνα μπάσκετ; Μα φυσικά το τρίποντο μπάζερ του Σπανούλη στο Ευρωμπάσκετ του 2007, αφού πρώτα σώριασε στο έδαφος τον κακομοίρη τον Πλάνινιτς – μια στιγμή που θα θυμούνται για πάντα οι φίλοι τόσο του μπάσκετ όσο και του στοιχηματισμού, όπως σίγουρα μπορεί να βεβαιώσει η Stoiximan.

Η Κροατία, της οποίας το όνομα δεν αναφέρεται πολύ συχνά στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ, μπορεί να έχει αφήσει τις δόξες του παρελθόντος ως γλυκές αναμνήσεις στο μυαλό των φίλων της, όμως δεν παύει να αποτελεί ένα αξιόμαχο σύνολο με πολλούς ΝΒΑers στην σύνθεση της, αλλά κι ένα ‘δικό’ μας παιδί, τον Μάριο τον Χεζόνια.

Συγκεκριμένα οι Κροάτες, που άφησαν εκτός 12άδας τον Ζίζιτς, έχουν να επιδείξουν μια τριάδα ιδιαίτερα λαμπερή, αφού οι Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς και Ζούμπατς είναι παίχτες που όχι μόνο αγωνίζονται στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αλλά έχουν φτιάξει και ένα πολύ καλό όνομα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ιδιαίτερα ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είναι ένας παίκτης που πρωταγωνιστεί στην ομάδα της Γιούτα και θα έλεγε κάποιος οτι είναι το πιο δυνατό χαρτί στο ρόστερ των “Χρβάτσκα“.

Tι να μας πουν όμως εμάς όλοι αυτοί, όταν στο δικό μας σύνολο φιγουράρει με το Νο34, ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος παίχτης του κόσμου, Γιάννης Αντετοκούνμπο; Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ της αυτόν τον υπερπαίκτη, χωρίς βέβαια οι υπόλοιποι παίκτες να υστερούν σε ταλέντο. Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Κώστας Αντετοκούνμπο, Ντόρσευ, Θανασάρας, Παπαπέτρου και τα υπόλοιπα παιδιά θα τα δώσουν όλα για να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Με τον Γιάννη να βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση τόσο στα φιλικά, όσο και στα επίσημα ματς με Σερβία και Βέλγιο, η Εθνική ομάδα έχει βρει τον φυσικό ηγέτη της και με την απαραίτητη συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα, ευελπιστεί να κάνει ποδαρικό με νίκη στο Ευρωμπάσκετ. Η Κροατία είναι ισχυρή, δεν τρομάζει όμως και οι μερακλήδες παίκτες της Stoiximan ετοιμάζονται να κάνουν σεφτέ με αρχοντικές αποδόσεις για την πρεμιέρα της Εθνικής.

Αλλά…αυτός είναι ο Γιάννης και η παρέα του!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet