Quantcast

10 παίχτες του Αγγλικού πρωταθλήματος που νοσταλγούμε πιο πολύ κι από τα παιδικά μας χρόνια

Μια νοερή αναδρομή στους ήρωες των παιδικών μας χρόνων

THE NEWSROOM

23 Ιουνίου 2022

Υπάρχουν άνθρωποι που μετράνε αντίστροφα για τον ερχομό του καλοκαιριού, γιατί σαν την Χαλκιδική και την Μύκονοοοο δεν έχει, όπως υπάρχουν άνθρωποι που μετράνε αντίστροφα για τον ερχομό του φθινοπώρου, γιατί με το βουνό θα γίνουν φίλοι και με τα πεύκα συντροφιά. Υπάρχουμε όμως κι εμείς οι εραστές του ποδοσφαίρου και της Πρέμιερ Λιγκ, υπεράνω εποχών και τοπίων, που απλά μετράμε αντίστροφα για να σαπίσουμε στους καναπέδες μας και να παρακολουθήσουμε για άλλη μια χρονιά το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Μέχρι να φτάσει όμως η Αγία 6η Αυγούστου που το καλοκαίρι μας θα αρχίσει να αποκτά νόημα και το Novasports θα μας προσφέρει στο πιάτο το πιο νόστιμο αθλητικό μενού, αυτό της Πρέμιερ Λιγκ, κάπως πρέπει να προετοιμαστούμε για την μεγάλη μυσταγωγία. Και τι καλύτερο από το να κάνουμε μια νοερή αναδρομή στο παρελθόν και να θυμηθούμε τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων από το πιο θεότρελο πρωτάθλημα του κόσμου;

Προσδεθείτε και πάμε να δούμε τους 10 παίχτες του Αγγλικού πρωταθλήματος που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία περισσότερο κι από το χαστούκι της Αθήνη στην Δήμητρα Λιάνη.

1) Ρόι Κιν

Το μάθατε οτι ο Χάαλαντ πήρε μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτυ έτσι; Να’ναι καλά το παιδί να μεγαλουργήσει στο νησί και κυρίως να ευγνωμονεί κάθε μέρα τον Θεό που οι αντίπαλοι του στην Γιουνάιτεντ θα είναι ο Μαγκουάιρ και ο Μάτιτς και όχι ο άνθρωπος που έδωσε στον πατέρα του, τους χιαστούς στα χέρια. Ο εμβληματικός αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, o ψυχάκιας Ιρλανδός, Ρόι Κιν, υπήρξε η επιτομή του ηγέτη που δεν άφηνε να περάσει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να του έχει κάνει πρώτα σωματικό ή λεκτικό μπούλινγκ και θα μείνει μεταξύ άλλων στην ιστορία για το δολοφονικό τάκλιν που έκανε στον μπαμπά του Έρλιν Χάαλαντ, Άλφι.

2) Τιερί Ανρί

Το πιο γλυκό πλασέ στην ιστορία όχι μόνο της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και του ποδοσφαίρου ολάκερου. Ο Γάλλος παικταράς άφησε ιστορία με την φανέλα της Άρσεναλ, πήρε αήττητο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ και πέτυχε μερικά από τα πιο iconic γκολ στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος. Βέβαια όλα αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να κάμψει την αντίσταση του Μιχάλη Καψή και του Τραιανού Δέλλα στο Euro 2004, αλλά τι να κάνεις; Του έχουμε αδυναμία και τον ευχαριστούμε που μας έμαθε μπαλίτσα.

3) Τζέι Τζέι Οκότσα

Σε ένα πρωτάθλημα που δεν φημίζεται τόσο για την τεχνική, τα τακουνάκια, τις ραμπόνες και τα σομπρέρο, αλλά για το physical game και την ταχυδύναμη, υπήρξε ένας παίκτης που μας είπε ‘Hold my beer’ και καθίστε να δείτε τι μπορώ να κάνω με την μπάλα ρε τσουρουκάδες. Ο Νιγηριανός διεθνής και αγαπημένο παιδί στο Bolton, είπε να κάνει την πλακίτσα του στην Αγγλία και να θυμίσει σε όλους μας οτι το νόημα του ποδοσφαίρου για εμάς τον απλό κόσμο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά κατά κύριο λόγο το θέαμα.

4) Ρόμπι Φάουλερ

Έχουμε δει διάφορους περίεργους πανηγυρισμούς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε όταν έπαιζε στη Λάτσιο είχε επιδείξει τα γεννητικά του όργανα, ο Αντεμπαγιόρ ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι σκόραρε απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του την Άρσεναλ και έτρεξε όλο το γήπεδο για να πανηγυρίσει επιδεικτικά μπροστά στους οπαδούς των «κανονιέρηδων», αλλά ο τρόπος που επέλεξε να πανηγυρίσει ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ Ρόμπι Φάουλερ το γκολ του με την Έβερτον, δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλον κι έτσι δεν γίνεται να λείπει από αυτή την λίστα.

5) Πολ Γκασκόιν

Όταν μιλάμε για τον πιο βιρτουόζο, τον απόλυτο σταρ Άγγλο ποδοσφαιριστή της δεκαετίας του ’90, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πολ Γκασκόιν. Ο Βρετανότερος των Βρετανών, ένας άνθρωπος αυτοκαταστροφικός που κυριεύτηκε από τα πάθη του και έβαλε την αγάπη του για το αλκοόλ πιο πάνω κι από την ποδοσφαιρική του καριέρα, λατρεύεται και σήμερα σαν Θεός από τους ομοεθνείς του και παρόλο που οι δημόσιες εμφανίσεις του τσαλακώνουν αρκετά το προφίλ του, καθόλου καρφάκι δεν του καίγεται και καλά ξηγιέται ο αγαπημένος μας ‘Γκάζα’.

6) Φρέντι Λιούνγκμπεργκ

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο δικό μας σχολείο περιμέναμε να έρθουν οι απόκριες και να βάψουμε τα λοφία μας κόκκινα με αυτό το σπρέυ μίας χρήσης, για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο μεγαλύτερο punk fashion icon στην ιστορία του Αγγλικού πρωταθλήματος. Ο Φρένταρος ο Λιούνγκμπεργκ εκτός των εκκεντρικών του hairstyle, υπήρξε φυσικά κι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που έλαμψε με τα χρώματα της Άρσεναλ και υπήρξε μέλος της αήττητης αρμάδας των κανονιέρηδων την σεζόν 2003-2004.

7) Bίνι Τζόουνς

Νομίζω ότι αν μάθαινε ο Βίνι Τζόουνς ότι κάναμε λίστα με  και τον αφήσαμε απ’ έξω ήταν σίγουρα ικανός να ταξιδέψει από την Αγγλία για να μας απειλήσει με αυτή τη βαριά Βρετανική προφορά του και να μας σημαδέψει με ένα από τα αργά, πολύ αργά, βασανιστικά τάκλιν του.  Ο γεννημένος στο Γουότφορντ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν ηθοποιός (πολύ συχνά σε ρόλους σχετικά με το ποδόσφαιρο) κέρδισε το κύπελλο Αγγλίας με την «Τρελή Συμμορία» της Γουίμπλεντον το 1988 απέναντι στη Λίβερπουλ, έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία με Λιντς, Τσέλσι και Γουίμπλεντον και αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια με την εθνική Ουαλίας.

8) Τζίμι Φλόιντ Χασελμπάινκ

Ο Τζίμαρος, ο Φλόινταρος, ο Χασελμπάινκ. Ο ορισμός της τιμιότητας, της εργατικότητας και του επαγγελματισμού, ο Χασελμπάινκ τα συνδύασε όλα. Επαγγελματίας σε όλα του και τέρας δύναμης. Κι όπου δύναμη, πρέπει να επισημανθεί το φάουλ που εκτέλεσε ως παίκτης της Μίντλεσμπρο κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτυ και που έκανε μέχρι και τα κοντέρ στο γήπεδο να σπάσουν από την βαναυσότητα που χτύπησε το τόπι.

9) Άλαν Σίρερ

Όσα εκατομμύρια και να ξοδέψει η Νιουκάστλ στα επόμενα μεταγραφικά παζάρια, μιας και προσφάτως έγινε η πιο πλούσια ομάδα του κόσμου, κανένας παίκτης δεν θα μπορέσει να μπει στην καρδιά των οπαδών της περισσότερο από τον Άλαν Σίρερ. Ο γεννημένος στην πόλη του Νιούκαστλ Άλαν Σίρερ, έγινε συνώνυμο του γκολ στην Premier League και το μόνο του παράπονο όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση είναι οτι δεν κατάφερε ποτέ να πάρει πρωτάθλημα με την αγαπημένη του ομάδα. Το κατάφερε όμως με την Μπλάκμπερν και του το δίνουμε.

10) Θοδωρής Ζαγοράκης

ΝΕ ΤΙ;

 

 

 

 

 

Best of internet