Quantcast

Ο 5χρονος Αφγανός που έφτιαξε τη φανέλα του με πλαστική σακούλα συνάντησε τελικά το Λιονέλ Μέσι (VIDEO)

Ο πιτσιρικάς είδε την άσπρη γαλάζια φανέλα με το νούμερο 10 από κοντά

LUBEN CREW

14 Δεκεμβρίου 2016

160225131056-murtaza-ahmadi-lionel-messi-afghanistan-super-169

Mπορεί να θυμάστε τον Μουρτάζα Αχμάντι. Ο Αφγανός πιτσιρικάς είχε κάνει το γύρο του Ίντερνετ όταν είχε φωτογραφηθεί να παίζει μπάλα με μια αυτοσχέδιο κόπια της φανέλας του Λιονέλ Μέσι.

Όσοι παίζουν μπάλα πιτσιρικάδες πάντα ήθελαν μια αυθεντική ή έστω μια μούφα φανέλα σαν αυτή του αγαπημένου τους παίχτη. Στην περίπτωση του πεντάχρονου Μουρτάζα, επειδή ακόμη και μια μούφα φανέλα είναι μακρινό όνειρο, η φανέλα της Εθνικής Αργεντινής έγινε με τη χρήση μιας άσπρης και γαλάζιας ριγωτής πλαστικής σακούλας, πάνω στην οποία ζωγράφισε το θρυλικό “10” του Μέσι.

kid-boy-plastic-baj-10-lionel-messi-argentina-jersey-1453829031-800

Η εικόνα αυτή έγινε viral τον Ιανουάριο που μας πέρασε, με αποτέλεσμα να φτάσει κάποια στιγμή και στα μάτια του ίδιου του Λιονέλ Μέσι. Όταν ο μικρός οπαδός του σταρ της Μπαρτσελόνα αναγνωρίστηκε, οργανώθηκε μια προσπάθεια που έφτασε μέχρι την επαρχία Γκάζνι του ανατολικού Αφγανιστάν όπου μένει ο Μουρτάζα, προκειμένου να συναντηθεί με το είδωλό του.

Το βίντεο αυτό το οποίο έγινε tweet την Τρίτη από τους οργανωτές του Μουντιάλ του 2022 που θα γίνει στο Κατάρ, δείχνει τον παίχτη της Mπαρτσελόνα να σηκώνει στην αγκαλιά του τον 6χρονο πλέον Μουρτάζα. Σύμφωνα με το tweet, η συνάντηση οργανώθηκε από την προσφυγική υπηρεσία του ΟΗΕ

Ο Μουρτάζα και ο Μέσι συναντήθηκαν στη Ντόχα του Κατάρ. Δυστυχώς, η ξαφνική φήμη που απέκτησε ο μικρός δεν άρεσε σε όλους, καθώς μετά από αμέτρητες τηλεφωνικές απειλές, η οικογένεια υποχρεώθηκε να μετακομίσει στο γειτονικό Πακιστάν.

Ο πατέρας του Μουρτάζα, Μουχάμαντ Αρίφ Αχμάντι, είπε πως φοβόταν πως ο γιος του θα γινόταν θύμα απαγωγής. Η οικογένεια αποπειράθηκε να μετακομίσει αρχικά στην Ισλαμαμπάντ, η οποία είναι πρωτεύουσα του Πακιστάν, αλλά δεν μπόρεσε να ζήσει εκεί λόγω του υψηλού κόστους ζωής.

“Πούλησα όλα μου τα υπάρχοντα και έβγαλα την οικογένειά μου από το Αφγανιστάν για να σώσω τη ζωή του γιου μου καθώς και τη ζωή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας”

είπε το Μάιο. Το όνειρο του γιου του τουλάχιστον, να συναντήσει μια μέρα τον ήρωα του, πραγματοποιήθηκε.

Best of internet