Quantcast

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια γράφτηκε η πιο ΑΕΚτζίδικη στιγμή στα ελληνικά γήπεδα

Φύγε ρε Λύμπε – Άστο ρε Νικολάκη – Εξιλεώσου ρε φαλάκρα

Ελευθέριος Γώγος

21 Νοεμβρίου 2016

ÌÁÍÔÏÕÊÁ ÓÅÆÁÑ ÔÓÉÑÉËÏ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2006) MANDUCA CEZAR CIRILLO / AEK - MILAN (CHAMPIONS LEAGUE 2006)

 

21 Νοεμβρίου 2006. Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μίλαν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου οι “κιτρινόμαυροι” χάρη σ’ ένα εξαιρετικό γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου είχαν επιτύχει κόντρα στη Λιλ την παρθενική νίκης τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

 

big_940_01

 

Στο 32’ της συνάντησης η Ένωση κέρδισε φάουλ, ο Ζούλιο Σέζαρ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντίντα, σημειώνοντας το πιο σημαντικό γκολ στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Η Μίλαν πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει στην ισοφάριση, είχε δοκάρι με τον Ιντσάγκι, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ του Βραζιλιάνου το οποίο χάρισε στην ΑΕΚ μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

 

julio_cesar_940_02

 

Όλα αυτά βέβαια είναι ασήμαντα, εκτός βέβαια αν είσαι Αεκτζης γιατί ξέρεις ότι θα κάνεις πολύ καιρό να ξαναζήσεις τέτοιες στιγμές, γιατί το πραγματικό γεγονός που θα θυμόμαστε για πάντα από αυτό το παιχνίδι είναι το παρακάτω βίντεο,  που αναρτήθηκε στα ίντερνετς 4 χρόνια αργότερα από τον γνωστό blogger Freddos

Όπως βλέπετε, οι φίλαθλοι που τραβούσαν σε βίντεο την επίμαχη φάση είχαν ξεκάθαρη άποψη (σε ποσοστά Κιμ Γιογκ Ουν) για το ποιος ήθελαν να φύγει και ποιος να μείνει για να το εκτελέσει.  Αυτή η έκφραση τελικά είναι τόσο γούρικη που πιάνει και αν πας να δεις ματς της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία.

 

Άλλα και όταν παίζεις αντίπαλος με την ΑΕΚ

 

Ό,τι και να ειπώθηκε πάντως για τον Λύμπε εκείνο το βράδυ, εμείς θα δίνουμε πάντα το ρισπέκτ μας στον Καλύτερο Έλληνα άτιτλο ποδοσφαιριστή (το κύπελλο του 2011 δεν μετράει, το χάρισε στην ΑΕΚ ο Ορέστης Καρνέζης) που θα μπορούσε να κάνει τρομερή Χιπ Χοπ καριέρα, αντάξια του Πάνου του Καμμένου.

 

 

Best of internet