Quantcast

O Xάγκα ο τιμωρός, η νέα μασκότ της ΑΕΚ είναι κάτι από Βυζάντιο, Τσέρνομπιλ και Mάπετ Σόου (VIDEO)

Αναζητείται ο τύπος που έφαγε λεφτά από τον Τίγρη γι’αυτό το έπος

felix

26 Ιουλίου 2016

Θα θέλαμε πολύ να γνωρίσουμε τον ήρωα που κατάφερε να πάρει λεφτά από τον Δημήτρη “The Tiger” Μελισσανίδη για να του φτιάξει αυτό το αριστούργημα. Καταρχάς, να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι τρολιά μιας και το διαβάσαμε από το ίδιο το site της Βασίλισσας ΑΕΚ. Εκεί μάθαμε ότι το όνομα το επέλεξαν οι ίδιοι οι οπαδοί της ΑΕΚ και μάθαμε μάλιστα και την προέλευση της συγκεκριμένης μυθικής μορφής:

Αυτό είναι το όνομα που επέλεξαν με σχετική ψηφοφορία ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ποιος ήταν, όμως, ο Χάγκα; Ο αυτοκράτορας Κομνηνός, που είχε καταγωγή από  την Παφλαγονία, θέλησε να μεταβάλει την επίσημη σημαία του κράτους, επιβάλλοντας ως κυρίαρχη παράσταση μία μυθική οντότητα της πατρίδας του, το αετόμορφο δικέφαλο θηρίο Χάγκα.

1499660-NORMAL

Το συγκεκριμένο ον θεωρείτο από τον πληθυσμό της Παφλαγονίας προικισμένο με υπερφυσικες ικανότητες για να τιμωρεί την αδικία. Οι τοπικοί μύθοι διηγούνται για έναν γιγάντιο αετό με δύο κεφάλια που εύκολα σήκωνε έναν ολόκληρο ταύρο με τα νύχια του. Ο Χάγκα ήταν η προσωποποίηση της δύναμης, ενώ οι άνθρωποι συχνά στις προσευχές τους ζητούσαν την προστασία του.

Εμείς που δεν πιανόμαστε κορόιδα να πιστεύουμε μαλακίες για Παφλαγονίες, εντοπίσαμε αμέσως από που εμπνεύστηκε ο σχεδιαστής του δικέφαλου πτηνού. Από τον ακροδεξιό αετό Sam the Eagle του Muppet Show:

SamEagle

Δύο φορές. Εντωμεταξύ:

13652810_10157326633835089_1485892907_n

ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΕΤΟΣ

Best of internet