Quantcast

EUROLUBEN ΟΜΙΛΟΣ Ε: Κόκκινοι Διάβολοι, Artisti Italiani, μπύρες Guinness και καναπέδες ΙΚΕΑ

Όμιλος of Ice and Fire με Βέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία και Σουηδία

Bobol Gordello

13 Ιουνίου 2016

Προτελευταίο κομμάτι του Euroluben αφιερώματος στους ομίλους του τουρνουά της Γαλλίας, με αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης να γίνεται εδώ ένας όμιλος of Ice and Fire, που θα λεγε και ο George o R.R. ο Martin, ίσως και ο πιο αμφίρροπος της διοργάνωσης: Βέλγιο, Ιταλία, Ιρλανδία, Σουηδία.

ΒΕΛΓΙΟ

Η ανερχόμενη Φλαμανδική δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Manchester United των εθνικών ομάδων (κόκκινοι διάβολοι γαρ) επανέρχεται στα Euro για την 5η της συμμετοχή μετά από 16 χρόνια, όταν και συνδιοργάνωνε με τη γείτονα Ολλανδία το τουρνουά. Εύκολο το έργο της στα προκριματικά, σε όμιλο με Χάροντα Ράμσεϊ, Βόσνιους-Ερζεγοβίνιους, Ελληνοκυπρίους, περιούσιο λαό του Ισραήλ και Ανδορρέζους.

giphy (89)

Ποιος μας αρέσει: Σε κάθε θέση από τη μέση και μπρος μπορεί να βρει κανείς μέχρι και 2 παιχτούρες. Εμείς θα σταθούμε στο γνωστό και μη εξαιρετέο Eden Hazard, που θα κάνει τη διαδρομή Λονδίνο-Μαρδίτη φέτος για χάρη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Real. Τον άνθρωπο που με γκολ του σφράγισε και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα της Leicester.

giphy (90)

Ο Έλληνας: Θα μπορούσε να είναι ο Kevin Mirallas της Everton και πρώην του Ολυμπιακού, αλλά δεν είχε την καλύτερη των χρονιών, με τα ζαχαρωτά να μην τον υπολογίζουν, και, έτσι, έχασε το τρένο για τη Γαλλία.

giphy (91)

Ο απών: Ο Vincent Kompany, αρχηγός της Εθνικής και σέντερ μπακ της City, λόγω τραυματισμού στα ημιτελικά του Τσου Λου.

2074

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Πόσο ακόμα θα μπορέσει η Everton να κρατήσει το θηριώδη επιθετικό Romelu Lukaku; Τροφή για σκέψη.

giphy (92)

Τι θα είχε πλάκα: Το πώς θα αποκαλούν τον Kevin De Bruyne τα γατόνια της ΕΡΤ. Ντε Μπρόινε, Ντε Μπράινε ή Ντε Μπράουνε;

kevin-de-bruyne-manchester-city_3349961

Πρόβλεψη: 1η, δεν είναι τυχαία στα κρυφοφαβορί.

ΙΤΑΛΙΑ

Σύμφωνα με την αγαπημένη της συνήθεια να σπάει νεύρα, όπως κάθε ιταλικό σωματείο που σέβεται τον εαυτό του, η Ιταλία πέρασε και σε αυτήν την τελική φάση Euro με πολλά στραβοπατήματα εντός και εκτός έδρας (για ισοπαλίες μιλάμε) και ακόμα περισσότερες νίκες στο γκολ. Παρόλα αυτά, κανένας Pranjic, κανένας Elabdellaoui, κανένας Berbatov, καμία Qabala, κανένας Skhembri δεν μπορούσε να κρατήσει την κάτοχο ενός τροπαίου και δις φιναλίστ μακριά από το 9ο της Euro.

giphy (93)

Ποιος μας αρέσει: Ο στυλίστας. Και ο γίγαντας Gianluigi Buffon. Αλλά και ο στυλίστας.

34D880F000000578-0-image-m-8_1464881763957

Ο Έλληνας: Ο Graziano Pellè, όχι για κάνα άλλο λόγο, απλά επειδή βρέθηκε πριν κάνα δυάρι χρόνια πολύ κοντά στον Ευρωγαύρο, αλλά τελικά γλύτωσε και κατέληξε στους ερυθρόλευκους “Αγίους” της Southampton, όπου και στέκεται άψογα.

giphy (94)

Ο απών: Το πολυεργαλείο του κέντρου της Paris, Marco Veratti, θα απουσιάσει λόγω χειρουργείου στη βουβωνική χώρα.

33EA322F00000578-0-image-m-25_1462788179846

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Το 22χρονο αστεράκι από το δεξιό άκρο της επίθεσης της Fiorentina, Federico Bernadeschi, έχει ήδη τραβήξει πάνω του τα βλέμματα των ευρωπαϊκών μεγαθηρίων, μετά την εντυπωσιακή του χρονιά με τους Viola.

giphy (95)

Τι θα είχε πλάκα: Να πληρώσει όσους τολμηρούς παίξουν όλα τα ματσάκια της over.

Πρόβλεψη: 2η.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Το έθνος με τους πιο ωραίους τύπους των διεθνών ποδοσφαιρικών τουρνουά χρειάστηκε τη διαδικασία των play-offs για να φτάσει στα τελικά της Γαλλίας, παρότι στον όμιλό του υπήρξε η μόνη ομάδα ανάμεσα σε Πολανδία, Σκοτλανδία, Γεωργία και Γιβραλτάρ που δεν έχασαν από τους μιγάδες απογόνους Οστρογότθων, Βησιγότθων και Βίκινγκς, Δοϋτσλάνδους. Και το respect ακόμα πιο έντονο στους παραγωγούς της Guinness, καθότι στα νοκ-άουτ πέταξαν έξω την ανερχόμενη Βαλκανική δύναμη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

giphy (96)

Ποιος μας αρέσει: Ο 35 χρονος μερακλής-τεχνίτης οικοδομής-δεξής μπακ John O’Shea της Sunderland, με θητεία στη United.

Ο Έλληνας: ERRO 404 CONNECTION NOT FOUND

Καταγραφή

Ο απών: Ο 26χρονος Harry Arter, μέσος της Bournemouth, εξαργύρωσε την πολύ καλή του χρονιά στην Premier League με την επιλογή του στα preliminary της Εθνικής Ιρλανδίας και, μάλιστα, βγήκε και MVP σε πρόσφατο φιλικό με την Ολλανδία, αλλά ατύχησε με τραυματισμό και θα δει το Euro με McFarland απ’ το σπίτι του.

giphy (97)

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Η πλειοψηφία των παικτών μεταξύ 32 και 40 με κάτι μικρά τύπου 24 να αγωνίζονται στην Championship. Θα διαλέξουμε έναν τέτοιον. Cyrus Christie, 24 ετών, αμυντικός της Derby County. Παρακολουθούμε Championship και ξέρουμε.

cyrus-christie-derby-county-ireland

Τι θα είχε πλάκα: Περισσότερες τέτοιες φάσεις.

13432269_10154805705250931_3379997075181608751_n

Πρόβλεψη: 4η, αλλά θα περάσουν καλά.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Οι επίγονοι του πρωτότοκου γιου του Ragnar Lothbrok, Bjorn Lothbrok, χρειάστηκαν έναν viking εμφύλιο με τα ξανθά αδέρφια εκ Δανίας για να ρθουν σαν άλλοι Νορμανδοί για ντου στο Παρίσι. Κι αυτό, επειδή μείνανε τρίτοι κάτω από επιγόνους Μέτερνιχ και επιγόνους Ιβάν Τρομερού σε όμιλο με Μαύρο Κορφοβούνι, αυτόνομα Τρίκαλα Ελβετίας και παλιά αποικία Αλεξάνδρου Υψηλάντη.

giphy (98)

Ποιος μας αρέσει: Ο Zlatan Ibrahimovic, γιατί γαμεί κι ας μην πήρε ποτέ του Champions League.

giphy (99)

Ο Έλληνας: Ο Marcus Berg, προφανώς.

giphy (100)

Ο απών: Αν και vazeluben, μας λείπει η τυπική Viking φυσιογνωμία του Olof Mellberg.

_60948145_mellberg1

Ποιος θα πάει ταμείο το σύλλογό του: Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, έσκασε Πειραιά ο πρόεδρας της Fener για να ζητήσει από το Βαγγέλα τον Jimmy τον Durmaz παιδί μας πατρινιάς και γιο Μεσολογγίτη. Και αυτοί οι Τούρκοι δεν το λυπούνται το χρήμα, κι ας είναι και για προϊόντα από τα χαμηλά ράφια.

wpid-screenshot_2015-10-04-09-34-56-1

Τι θα είχε πλάκα: Τώρα που γυρνάει, να θυμηθούν τα παλιά ενδοοικογενειακά των Vikings και να αρχίσουν τα ξυλίκια με τους Ισλανδούς.

Πρόβλεψη: 3η, και θα περάσει κιόλας.

Best of internet