Quantcast

Όλες οι ονειρικές βραδιές του Γαύρου στην Αγγλία σε ένα ποστ (VIDEO)

8 στα 8 και πάμε για το 9 στα 9 απόψε

Bobol Gordello

29 Σεπτεμβρίου 2015

Άρσεναλ-Ολυμπιακός απόψε για τη 2η αγωνιστική του Champions League κι εμείς, σαν τίμιο vazeluben, κάνουμε ένα μίνι αφιέρωμα στις επισκέψεις του Θρύλου στο Νησί για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2000 και μετά. Ενδιαφέρον και απρόσμενο στοιχείο που πιθανόν να μην πάει το μυαλό σας: ήταν όλες ήττες.

2001-2002: Μάντσεστερ-Ολυμπιακός 3-0

Σε όμιλο με Λα Κορούνια, Μάντσεστερ και Λιλ ο Ολυμπιακός ξεκινάει με παρ’ ολίγον πρώτο ever διπλό στην έδρα της ισπανικής ομάδας (δεν ξεχνάμε την αντίδραση Ελευθερόπουλου όταν ισοφαρίζει η Ντέπορ στο 94′) και τα γαυράκια το χουν πιστέψει ότι η φάση θα πάει καλά. Ανεβαίνουνε, το λοιπόν, Μάντσεστερ για το θετικό αποτέλεσμα. Ο Ελευθερόπουλος βγάζει τ’ άντερά του κι ένα πέναλτι του Φαν Νιστελρόι κι όλοι οι μικροί φίλοι του Ολυμπιακού έχουν πιστέψει πως θα χουν κάτι να λένε το επόμενο πρωί στα βαζελάκια στο διάλειμμα. Στο 79′, όμως, ο Σόλσκιερ νικάει τον κέρβερο Ελευθερόπουλο και η φάση γαμιέται. Τελικό αποτέλεσμα 3-0. Κρίμα 1.

2002-2003: Μάντσεστερ-Ολυμπιακός 4-0

Η διαδρομή του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει φανταστικά με 6-2 επί της φιναλίστ του 2001-02 Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη. Πριν ξεμεθύσει ο Τάκης Τσουκαλάς, ο Θρύλος έχει κάνει γνωστή τη Μακάμπι Χάιφα και τον Γιακούμπου Αγιεκμπένι (αξέχαστο 3-0) και ανεβαίνει Μάντσεστερ ξανά με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα σταθεί πιο τυχερός από την προηγούμενη χρονιά. Δεν είναι, όμως, κάθε μέρα τ’ Αη-Γιαννιού, ο “Ελέ” δεν μπορεί να ελέγξει τη φάση και το κοντέρ σταματάει στα 4, σε μια από τις λίγες βραδιές που ο γίγαντας Βερόν έπαιξε καλά με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων. Κρίμα 2.

2004-2005: Λίβερπουλ-Ολυμπιακός 3-1

Αξέχαστο. Μετά από επιτυχημένο ντέρμπι αιωνίων ο Γαύρος ανεβαίνει Άνφιλντ να παίξει την πρόκριση στους 16 με τη Λίβερπουλ που καίγεται για τη νίκη. Η φάση τσουλάει όμορφα μέχρι το 42′, όπου και απογειώνεται με το φάουλ του Ριβάλντο. Με 0-1 ημίχρονο ο Ολυμπιακός θέλει να φάει 3 γκολ για να αποκλειστεί και ο Μπάγεβιτς επιστρατεύει και το γίγαντα Ιβάν Ρέζιτς για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Μαντέψτε. Τα φαγε και τα 3. Το πρώτο από τον απίθανο Σιναμά-Πονγκόλ στο 47′, το δεύτερο από τον έτερο απίθανο Μέλορ στο 80′ και το τρίτο ξέρετε. Βολέ Τζέραρντ που αγγίζει σε epicness στιγμές από τον τελικό της Κωνσταντινούπολης που κέρδισε μετέπειτα η ομάδα από το λιμάνι και τέζα τα γαυράκια. Κρίμα 3.

2007-2008: Τσέλσι-Ολυμπιακός 3-0

Με Τάκη Λεμονή στον πάγκο ο Θρύλος φτάνει στους 16 μετά από αιώνες και πέφτει απάνω στους Μπλε του Αμπράμοβιτς. 0-0 το πρώτο ματσάκι στο Καραϊσκάκη και ταξίδι στο Λονδίνο για το όνειρο. Το όνειρο κρατάει μόλις 5 λεπτά, καθώς ο Μπάλακ μετά από στημένο ανοίγει το σκορ και κόβει την όρεξη στο Λούα Λούα και το Ντάρκο. Αδιάφορο, σε γενικές γραμμές, ματσάκι, τυπικό για Γαύρο με μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, λήγει με μόλις 3-0. Στα αξιοσημείωτα το δοκάρι σε σουτάκι του νεοφερμένου Μπελούτσι, μια μαγική ντρίμπλα του νεοφερμένου Λεονάρντο στον τότε γίγαντα Εσιέν κι ένα φάουλ του επίσης νεοφερμένου Σίσιτς που έγλειψε το δοκάρι του Κουντιτσίνι. Κι όλα αυτά αφού το σκορ είχε πάει στο 3-0. Κρίμα 4.

2009-2010: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-0

Όμιλος στα μέτρα του Γαύρου αυτή τη φορά, με Άλκμααρ, Σταντάρ Λιέγης και Άρσεναλ απ’ τους μεγάλους. 2η αγωνιστική στο Λονδίνο μετά από αγχώδη νίκη επί της Άλκμααρ. Μικρές οι προσδοκίες από το σύνολο του Ζίκο, που παίζει ταμπούρι κόντρα στην επιθετική φιλοσοφία του. Ο Νικοπολίδης, όμως, έχει άλλη άποψη και κρατάει με κάθε πιθανό τρόπο το 0, δίνοντας κάποιες ελπίδες στον κόσμο του Θρύλου ότι αυτή τη φορά μπορεί και να πάρει κάνα χηνάρι. Αμ δε. Ο κηπουρός λυγίζει στο 78′ σε κοντινή προσπάθεια του Φαν Πέρσι και το κάστρο καταρρέει. Γκολ-οφσάιντ από Αρσάβιν στο 86′ και τέζα. Κρίμα 5.

2011-2012: Άρσεναλ-Ολυμιακός 2-1

Βίντεο με highlights δυστυχώς δε βρήκαμε, οπότε θα αρκεστείτε στην εκπληκτική μας ανάκληση αναμνήσεων. Με Βαλβέρδε στον πάγκο, ο Γαύρος ξεκινάει αξιοπρεπώς για ευρωπαϊκή βραδιά, με τον Κοστάντσο να χει ρουφήξει ήδη 2 στο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί, όμως, η φάση παύει να θυμίζει ματς Ολυμπιακού σε Αγγλία. Ο Γαύρος κάνει παιχνίδι κατοχής, μειώνει σε 2-1 πριν βγει το ημίωρο με κεφαλιά του Φουστέρ και αρχίζει να παίζει μονότερμα την Άρσεναλ. Αριστερή σουτάρα του Τοροσίδη βρίσκει δοκάρι στο 66′, ο Γαύρος πιέζει, αλλά οι εφτάψυχοι Άγγλοι κρατάνε με νύχια και με δόντια το υπέρ τους αποτέλεσμα. Που, στην τελική, είναι μια ακόμα ήττα του Ολυμπιακού στην Αγγλία. Κρίμα 6.

2012-2013: Άρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1

Πάλι 2η αγωνιστική, πάλι Emirates, πάλι κρίμα για τον Ευρωθρύλο μας. Σαφώς αποδυναμωμένο το σύνολο του Ζαρντίμ σε σχέση με αυτό της προηγούμενης χρονιάς με Βαλβέρδε ανηφορίζει πάλι Αγγλία, αυτή τη φορά με χαμηλές προσδοκίες. Ζερβίνιο και 1-0 νωρίς νωρίς. Η φάση κυλάει χαλαρά (πλην ενός άχαστου από το γίγαντα Μασάδο) μέχρι που ξαφνικά ο Μήτρογλας πετσώνει γκολάκι και στέλνει το ματς ισόπαλο στα αποδυτήρια. Η τάξη αποκαθίσταται όταν, μετά από αλλεπάλληλες πατάτες της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ποντόλσκι γράφει το 2-1. Ο Θρύλος το παλεύει για το 2-2, αλλά με πλέι-μέηκερ Μασάδο δεν πας πουθενά και ο Ράμσεϊ στο 90φεύγα σε αντεπίθεση γράφει το τελικό 3-1. Κρίμα 7.

2013-2014: Μάντσεστερ-Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός ξανά στους 16 και αυτή τη φορά πιο κοντά από ποτέ στον 21ο αιώνα στους προημιτελικούς, με αντίζηλο για μια θέση στους 8 τη Μάντσεστερ. Μια Μάντσεστερ η οποία παραπαίει για τα δεδομένα της στην Πρέμιερσιπ, μια Μάντσεστερ την οποία ο Γαύρος κατάφερε να κερδίσει με 2-0 σχετικά εύκολα στο Φάληρο. Αυτή τη φορά, η ανάβαση στο Νησί είναι τιγκαρισμένη στην προσδοκία για κάτι αξιόλογι, έστω κι αν είναι ήττα με γλυκό σκορ. Ο Πέρες κι ο Τσόρι χάνουν κάτι άχαστα, ο Χολέμπας δείχνει πόσο καλό δεξί εξτρέμ μπορεί να γίνει για τον αντίπαλο και απ’ το πουθενά η Μάντσεστερ πάει με 2-0 στα αποδυτήρια. Κρύος ιδρώτας στο Λιμάνι. που γίνεται μπούζι όταν στο 50′ ο Φαν Πέρσι κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Στήνει τη μπάλα, Ρομπέρτο πιάνει λάθος θέση και ο εφιάλτης λαμβάνει σάρκα και οστά. 3-0. Στα υπόλοιπα 40 λεπτά ο Ολυμπιακός προσπαθεί με Νέλσον Βαλντέζ, Νίκο Βέργο και μπόλικο κλωτσοσκούφι να κάνει την μπάλα να περάσει τη γραμμή του Ντε Χέα αλλά δεν. Τελικός 3-0 και μέγιστη ξενέρα για τα γαυράκια, που χαν να ξενερώσουν έτσι από το σουτ του Τζέραρντ. Κρίμα 8.

Best of internet