K.A.E Oλυμπιακός και bwin μοιράζουν ασσίστ αλληλεγγύης

Together we fight against Covid-19

THE NEWSROOM

3 Δεκεμβρίου 2020

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η παγκόσμια κοινωνία δοκίμαζεται από το κύμα της πανδημίας και έχει κληθεί να βγάλει εις πέρας μια σημαντική αποστολή. Να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο  αναίμακτα αυτή την κατάσταση. Βασική προυπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι η ισχύς εν τη ενώσει. Η αλληλεγγύη εκτός από βασικό συστατικό μιας υγειούς κοινωνίας, στην περίπτωση του covid 19, αποτελεί και την πρόληψη πριν την θεραπεία. Μια θεραπεία που περιμένουμε εν αγωνίως μέσα στον επόμενο χρόνο για να επιστρέψουμε σιγά σιγά στις ζωές μας και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

‘Οπως είναι λογικό, το κύμα της πανδημίας δεν έχει κάνει εξαίρεση εμφάνισης στον αθλητισμό και έχει επηρεάσει το αγωνιστικό προφίλ πολλών ομάδων. Μια από αυτές είναι και ο Ολυμπιακός, οπού οι ερυθρόλευκοι σε πρόσφατη τους αναμέτρηση για την Ευρωλίγκα, κλήθηκαν να αγωνιστούν με πολλές βασικές απουσίες λόγω covid 19, πληρώνοντας το τίμημα του ιού με ήττα.

Kι αν αυτή η ήττα ήχησε αρνητικά στα αυτιά και στο μυαλό της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μιας και οι ερυθρόλευκοι έχουν θέσει υψηλούς στόχους για φέτος, συναισθανόμενοι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος, αποφάσισαν πως τις ασσίστ που δεν κατάφεραν να μοιράσουν στον αγώνα με την Μπασκόνια για να φτάσουν στην νίκη, πρέπει να τις μετατρέψουν σε ασσίστ αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Κι έτσι έγινε. ΚΑΕ Ολυμπιακός και bwin ένωσαν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους, με σκοπό να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία, στηρίζοντας το πρόγραμμα αγώνων της Ομάδας “Mondays Games against COVID” με στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας, μέσω της υλοποίησης από κοινού μίας σειράς από πρωτοβουλίες.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του αντίστοιχου προγράμματος της ομάδας, ο οποίος διεξήχθη την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα της bwin και η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προχώρησαν σε σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με είδη πρώτης ανάγκης καθώς και την υποστήριξη των ηλικιωμένων και των μοναχικών ανθρώπων, που όπως είναι λογικό μια ανάσα συντροφιάς τούτες τις γιορτινές μέρες, σίγουρα την έχουν ανάγκη.

 Πιο συγκεκριμένα bwin και Κ.Α.Ε Ολυμπιακός, πρόσφεραν φορητό αναπνευστήρα βαρέως τύπου για την μηχανική υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας των ενηλίκων και παίδων ασθενών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου ‘Αττικόν’, κίνηση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, η προσφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς bwin και Ολυμπιακός, ενίσχυσαν το έργο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”, προσφέροντας 10.000 γάντια αλλά και του “Θριασίου Νοσοκομείου Ελευσίνας”, με την δωρεά να αφορά 10.000 μάσκες.

Όσον αφορά την υποστήριξη στους ηλικιωμένους και τους μοναχικούς ανθρώπους σε πολλά σημεία της Αττικής, η προσφορά πέρα από πρακτική σημασία, είχε και συμβολική. Στα κουτιά αλληλεγγύης που περιλάμβαναν είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό εξοπλισμό προστασίας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα παραδοσιακά γλυκά  και το απαραίτητο γούρι του νέου έτους. Κίνηση που βάζει στο πνεύμα των ημερών, ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και που δεν έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους.

Σημειώνεται, ότι στον φιλικό αγώνα τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας που έχει επιβάλλει ο Ε.Ο.Δ.Υ και όλα εξελίχτηκαν ομαλά. Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε σχετικά:

«Στο πλαίσιο του προγράμματος Monday Game night against COVID, η bwin είναι δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Μας ενώνουν οι ίδιες αρχές και αξίες καθώς και η αίσθηση της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα τώρα που λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι μεγάλες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε από κοινού, προσφέροντας βοήθεια όπου είναι απαραίτητη και μέσα από τις δράσεις μας θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική πλατφόρμα αλληλεγγύης από την οποία κανείς δεν πρέπει να περισσεύει!»

Αυτή είναι ομαδάρα!

Best of internet