Quantcast

Η Λιντς βάζει χάρτινες εικόνες οπαδών της στο γήπεδο, μία ήταν του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δεν είχαμε ιδέα ότι ο γνωστός τζιχαντιστής ήταν λάτρης του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά κάθε μέρα κάτι μαθαίνει κανείς

THE NEWSROOM

25 Ιουνίου 2020

Δεν είχαμε ιδέα ότι οι αρχηγοί γνωστών τζιχαντιστικών οργανώσεων μπορούν επίσης να γουστάρουν μπαλίτσα, αλλά το 2020 είναι γεμάτο εκπλήξεις. Οι πρώτοι που εξεπλάγησαν είναι φυσικά οι ίδιοι οι οπαδοί της Αγγλικής ομάδας Λιντς Γιουνάιτεντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν συγκαταλέγεται (έστω μετά θάνατον) στους φίλους της ομάδας.

Τι έχει συμβεί ακριβώς: Ως γνωστόν, τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια διεξάγονται χωρίς θεατές στο γήπεδο. Για να μην φαίνεται τελείως άδεια η κερκίδα, οι ομάδες έχουν τοποθετήσει στα καθίσματα χαρτόνια με τα πρόσωπα των φιλάθλων, τα οποία βρίσκουν από φωτογραφίες.

Δεδομένου ότι ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε το 2011 και ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη ανάσταση νεκρών, κάποιος καλοθελητής έστειλε το πρόσωπο του Σαουδάραβα τζιχαντιστή, το οποίο τοποθετήθηκε κανονικά στην ψηφιακή κερκίδα της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ»

Η αλήθεια είναι ότι κάθε οπαδός έχει δικαίωμα να βλέπει την ομάδα του (για την ιστορία το επόμενο ματς ήταν με τη Φούλαμ), έστω ως χαρτόνι από το υπερπέραν. Όταν όμως η εικόνα του έγινε αντιληπτή ξεκίνησε αμέσως γκρίνια:

Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι κάποιος πλήρωσε (οι 15000 “θεατές” κοστίζουν 25 λίρες έκαστος) για τον χαρτονένιο Οσάμα, όπως σχολίασε ένας Βρετανός αθλητικογράφος:

Σε κάθε περίπτωση, το ίδιο το κλαμπ αφαίρεσε γρήγορα την εικόνα και δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες προσβλητικές όπως αυτή. Όπως είπε μάλιστα ένας εκπρόσωπός της ομάδας, το κόνσεπτ είναι πρώτα να τοποθετηθούν και μετά να αφαιρεθούν μία μία οι περίεργες.

Για 2020 πάντως δεν περνάει καν τη βάση από weirdness, να τα λέμε αυτά.

 

Best of internet