Quantcast

Οι φίλοι της Σέλτικ γλέντησαν και πάλι τους φασίστες της Λάτσιο με αναπαράσταση του κρεμασμένου Μουσολίνι

Πώς τους πετσόκοψαν έτσι;

THE NEWSROOM

8 Νοεμβρίου 2019

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τη Σέλτικ. Για παράδειγμα, ένας λόγος είναι ότι αποκλείστηκαν πέρυσι από την ΑΕΚ στα προκριματικά του Τσουλού με αποτέλεσμα να δούμε στους ομίλους στιγμές κιτρινόμαυρης μαγείας όπως αυτή:

Ακόμα πιο σοβαρός λόγος όμως να λατρέψουμε τους Καθολικούς είναι η αντιφασιστική στάση των οπαδών τους και τα ατελείωτα γλέντια στους τιφόζι της Λάτσιο κάθε φορά που η κληρωτίδα τους φέρνει αντιμέτωπους με την ομάδα της Ρώμης. Όπως αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής του Europa League, στη Γλασκώβη.

Δύο εβδομάδες μετά, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη Ρώμη και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα. Στο γήπεδο, με γκολ του Έντσαμ στις καθυστερήσεις οι Καθολικοί πανηγύρισαν από χθες την πρόκριση τους στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Στις κερκίδες, οι οπαδοί της Σέλτικ έπρεπε να προσπεράσουν την απαγόρευση από τις ιταλικές αρχές να αναρτήσουν οποιοδήποτε πανό απεικονίζει τον Μουσολίνι, κρίνοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από τις αντιδράσεις των γηπεδούχων οπαδών. Οι Σκωτσέζοι σεβάστηκαν την επιθυμία των Ιταλών και δεν κρέμασαν πανό για τον Μουσολίνι, αλλά έκαναν αυτό:

Περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες.

 

Best of internet