Quantcast

Κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης για οικονομικές ατασθαλίες η Σίτι, η ΑΕΚ δεν θα έχει ποτέ τέτοια προβλήματα

Οι Citizens κινδυνεύουν να δούνε από τον καναπέ το επόμενο Τσουλού

THE NEWSROOM

14 Μαΐου 2019

Η απώλεια του πρωταθλήματος από μια ομάδα που δεν βγήκε καν Ευρώπη ίσως γραφτεί στην ιστορία ως ένα από τα κατορθώματα της Λίβερπουλ, αν πιστέψουμε σε ρεπορτάζ των New York Times. Η ομάδα του Μάντσεστερ έχει μπει στο στόχαστρο ερευνητών της UEFA για μη τήρηση του FFP (Financial Fair Play) και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις για τους Citizens αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί.

Όπως προκύπτει από έρευνα που έχει στα χέρια της η UEFA, η πρώην ομάδα του Γιώργου Σαμαρά και του Νέρι Καστίγιο, που έχει τιμωρηθεί και στο παρελθόν με απαγόρευση μεταγραφών και χρηματικό πρόστιμο, φέρεται να ξεγέλασε την αρμόδια επιτροπή παραδίδοντας ψευδή στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά της αλλά και τις χορηγίες της ώστε να λάβει αδειοδότηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αρνητική εισήγηση για τη συμμετοχή της City σις ευρωπαίκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, όμως την τελική απόφαση θα πρέπει να πάρει ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ.

Ακόμα και αν η Σίτι φάει πόρτα για το επόμενο Τσουλού, μπορεί να ντριμπλάρει προσφεύγοντας στο CAS, ώστε η όποια απόφαση να βγει μετά την έναρξη των προκριματικών του Ιουνίου και να μην έχει άμεση εφαρμογή.

Προβλήματα που δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ η ΑΕΚ, με τη συνειδητή επιλογή του προέδρου της να μην θέσει σε κίνδυνο την ομάδα σπαταλώντας υπέρογκα ποσά για μεταγραφές.

 

Best of internet