Quantcast

Όλα όσα είδαμε στον τελικό του Σαββάτου που έδωσε στον ΠΑΟΚ το πρώτο νταμπλ μετά τον Κυριάκο Κυριάκο

Ο τελικός κυπέλλου ήταν μια ιδιωτική προβολή για VIP χούλιγκαν

THE NEWSROOM

13 Μαΐου 2019

Ο τελικός κυπέλλου έληξε με νικητή τον ΠΑΟΚ με το μοναδικό γκολ του αγώνα να μπαίνει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τον Τσούμπα Άπκομ. Το ντάμπλ που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, για τους χέιτερς “νταμπλ των Πρεσπών“, είναι το πρώτο στην ιστορία του, κάτι που κάνει τη σεζόν 2018-19 ξεχωριστή για την αγαπημέμη ομάδα του Κώστα Ζουράρι και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ξεχωριστό όμως δεν ήταν το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το ματς ήταν απίστευτα βαρετό με κακό ποδόσφαιρο και από τις δύο πλευρές. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που συγκρατήσαμε από αυτό το βραδάκι Σαββάτου:

Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε με VAR σε ελληνικό γήπεδο

Μια σφαλαρίτσα του Κάνιας στη μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 55′ έγινε η αφορμή για την πρώτη χρήση του Video Assistant Referee στη χώρα μας. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι αλλά ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Τσβάιερ έκρινε ότι είναι ακούσιο.

Οι μάχιμοι VIP στα επίσημα

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κατά κράτος τη μάχη της κερκίδας, αφού παρότι το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών, οπαδοί των δύο ομάδων πήραν προσκλήσεις από τις ΠΑΕ. Μπορεί η ΑΕΚ να έδωσε 50 προσκλήσεις σε συνδεσμίτες και τις υπόλοιπες σε φίλους της ομάδας που δεν ανήκουν στον οπαδικό χώρο, όμως ο ΠΑΟΚ μάλλον έδωσε όλο τον όγκο των προσκλήσεων σε hardcore ΠΑΟΚτσήδες. Μάλιστα ακόμα και στις προσκλήσεις της ΕΠΟ στα επίσημα βρέθηκαν οπαδοί των δύο ομάδων και έγιναν επεισόδια. Ο εκτροχιασμός της κατάστασης ανάγκασε την ΕΠΟ να βγάλει ανακοίνωση για εκκένωση της κερκίδας. Σε ένα ματς με ονομαστικές προσκλήσεις και 3000 αστυνομικούς. Live your myth in Greece.

Η αποχώρηση του Αλέξη Κούγια με καταγγελίες για τα άτομα που πήραν πρόσκληση

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο Μάρτης που δεν θα μπορούσε να λείψει από τη Σαρακοστή, και βρέθηκε στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Ο Better Call Alexis αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, καταγγέλοντας την ύπαρξη εγκληματικών στοιχείων με σιδερολοστούς στην κερκίδα:

«Δεν με πείραξε κανείς. Ημουν μαζί με Τεβεκέλη, Πουρλιοτόπουλο και διαπίστωσα ότι υπήρχαν άτομα με σιδηρολοστούς. Τι να καθίσω να κάνω; Είδα και εγκληματικές προσωπικότητες να βρίσκονται στο ΟΑΚΑ. Με προσκλήσεις. Αντί για 900, είναι 3.000 μέσα στο γήπεδο. Κι άλλοι 3.000 αστυνομικοί. Τα ΜΑΤ έριξαν πολύ ξύλο σ’ έναν ΠΑΟΚτσή. Θα κινδυνεύσουν ζωές. Είναι αποφασισμένοι για επεισόδια. Σηκώθηκα κι έφυγα στο δεκάλεπτο».

Ο Anonymous που διέκοψε τη μετάδοση του αγώνα

Πριν την έναρξη του αγώνα, η μετάδοση της συνδρομητικής τηλεόρασης διακόπηκε ξαφνικά, και μια creepy μαύρη φιγούρα με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου διάβασε ένα μήνυμα.

“Καλησπέρα σας. Αναγκάζομαι να σταματήσω τη ζωντανή μετάδοση, γιατί θέλω την προσοχή σας. Σε έναν μήνα από τώρα αυτοί που φταίνε θα τιμωρηθούν και κανένας δεν μπορεί να τους σώσει. Ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα”.

Τελικά επρόκειτο για μια διαφήμιση μιας αστυνομικής σειράς που θα προβάλει η συνδρομητική τηλεόραση σε ένα μήνα. Κάποιος από το τμήμα marketing πρέπει να πάρει προαγωγή.

Η αστυνομική παρουσία

3000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν για να φυλάξουν τους προσκεκλημένους των δύο ομάδων και της ΕΠΟ. Μάλιστα λέγεται ότι κάποιες μονάδες ΜΑΤ κατέβηκαν από τη συμπρωτεύουσα για τις ανάγκες του τελικού. Στη μεγαλύτερη μετακίνηση αστυνομικών συμμετείχε αυτός ο μύστης που τον πήρε ο ύπνος στα καθίσματα του ΟΑΚΑ:

Αλλά και αυτό το όργανο της τάξεως που μόνο “παρουσιάστε” δεν έκανε στον Ιβάν Σαββίδη:

Η δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου για το νταμπλ

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, ήταν το μοναδικό νταμπλ της ομάδας του ΠΑΟΚ μέχρι τις 11 Μαΐου 2019. Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει και κανονικό νταμπλ, πέρα από το ονοματεπώνυμο του κ. Κυριάκου, κάτι που σχολίασε ο ίδιος σε δηλώσεις του:

«Η φετινή είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και αυτό είναι κάτι απίστευτο. Είμαι στεναχωρημένος γιατί μέχρι σήμερα ήμουν το μοναδικό νταμπλ».

Ο Γιώργος Σαββίδης που τρόλαρε ανελέητα την ΑΕΚ

Ο διάδοχος του ασπρόμαυρου θρόνου, Γιώργος Σαββίδης, είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και διατηρεί προφίλ στο Instagram. Σε ανάρτηση που ανέβασε στο Instagram, όπου εμφανίζεται να κόβει το διχτάκι μιας εστίας του ΟΑΚΑ, κάνει λόγο για εξοχικό, ενώ σε ένα βίντεο από την κερκίδα φαίνεται να πανηγυρίζει με έντονο τρόπο το γκολ του Άκπομ.

 

Ορκ στον αγωνιστικό χώρο

Το μεγαλείο των ανθρώπων που πήραν προσκλήσεις για να παρακολουθήσουν τον τελικό ξεδιπλώθηκε στο post game του αγώνα, όταν κάποιοι τύποι που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου πετούσαν σε ζωντανή σύνδεση μπουκάλια στον Χάρη Κοπιτσή, ή κυκλοφορούσαν στον αγωνιστικό χώρο με κασκόλ “Fuck Athens” μιμούμενοι την κίνηση του πεοθηλασμού, με την οποία έδειξαν εξοικειωμένοι.

Η δήλωση του Άκπομ για το FIFA

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μάλλον είναι από τους τύπους που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα καψίματος με games, κάτι που φάνηκε κάνοντας την εξής δήλωση για το γκολ που πέτυχε με ψαλιδάκι:

«Περίμενα τον Πέλκα να μου δώσει την μπάλα μπροστά, αλλά ήρθε πίσω μου. Έπρεπε να αυτοσχεδιάσω, το κάνω και στο FIFA και γι’ αυτό μου βγήκε».

Το γούρι του Γιώργου Μαυρίδη

Ο γνωστός tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης έχει δημιουργήσει παράδοση κάνοντας χένα στους παίχτες του ΠΑΟΚ πριν από κάθε νικητήριο τελικό κυπέλλου. Η μοναδική φορά που δεν έκανε, είναι όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό τον τελικό του 2014. Όλες τις υπόλοιπες φορές, το κύπελλο κατέληξε στον Λευκό Πύργο. Φέτος έκανε το 5/5, για το οποίο έκανε και σχετική ανάρτηση στο Instagram:

View this post on Instagram

Αχαστο….. 5 στα 5

A post shared by George Mavridis (@georgemavridis_tattooligans) on

Best of internet