Quantcast

Σαν σήμερα: Καλύπταμε όλοι τον Κατσουράνη στο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ του 2011

Λείπουν τέτοια ντέρμπι από το σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο

THE NEWSROOM

19 Φεβρουαρίου 2019

Σαν σήμερα διεξήχθη στο Γ. Καραϊσκάκης ένα από τα ιστορικότερα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός των τελευταίων χρόνων, με τον Τζιμπούρ να κλειδώνει το πρωτάθλημα του 2011 από την 23η αγωνιστική σκοράροντας στις καθυστερήσεις, και τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δηλώνει “διδάξαμε ήθος” μετά τη λήξη του αγώνα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η σεζόν 2010-11 ήταν η πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι του 2010, ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κατεβαίνει για πρώτη και τελευταία φορά στα play off όπου τελικά καταλαμβάνει την τελευταία θέση, πίσω από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον Άρη. Με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει το προηγούμενο πρωτάθλημα, τους ερυθρόλευκους να βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας τους έχοντας μόλις αφήσει πίσω τους την εποχή Κόκκαλη, λίγοι περίμεναν ότι ο ΠΑΟ δεν θα επαναλάβει την επιτυχία του 2010.

Το Τριφύλλι, με ένα ρόστερ λίγο καλύτερο από το σημερινό, έχοντας στις τάξεις του παίχτες όπως Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, δεν έκανε τη χρονιά που θα περίμεναν οι οπαδοί του και πριν το ντέρμπι του Γ. Καραϊσκάκης ήταν 7 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, με ρεκόρ 15-5-2. Οι πρωταθλητές του 2010 ήθελαν μόνο διπλό στην έδρα του αιώνιου τους αντιπάλου για να έχουν ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα διπλό στο οποίο έφτασαν αρκετά κοντά, όσο κοντά ήταν οι παίχτες του Ολυμπιακού στον Κώστα Κατσουράνη, σε αυτή τη φάση:

,

Το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της σεζόν 2010-11 ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να προηγείται σχετικά νωρίς με γκολ του Μιραλάς, στο 20′. Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού με τον Λέτο στο 58′ έδωσε ελπίδες στους πράσινους για την πολυπόθητη νίκη που θα παρέτεινε το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, όμως η φάση του 82′ έγραψε εκείνο το ντέρμπι με χρυσά γράμματα στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Σε εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΟ η μπάλα κατέληξε στον Κατσουράνη ο οποίος σκόραρε καλυπτόμενος από τη μισή εντεκάδα του Ολυαμπιακού, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός τελικά νίκησε με γκολ του Τζιμπούρ στις καθυστερήσεις, και έτσι ένα παραλίγο +4 (και με το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ να ακολουθεί) έγινε +10 και κάπου εκεί το πρώτο πρωτάθλημα της εποχής Μαρινάκη ήταν πλέον μια κοντινή πραγματικότητα. Αυτές είναι οι φάσεις του αγώνα:

 

Όμορφα σκηνικά διαδραματίστηκαν και μετά το σφύριγμα της λήξης, αφού οπαδοί του Ολυμπιακού που μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους βρέθηκαν λίγο πιο κοντά απ’ ότι θα περίμενε κανείς με ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ, και τους Μαρινάκη και Σισέ να έχουν λεκτικό επεισόδιο που συνεχίστηκε με δηλώσεις των δυό στους δημοσιογράφους. Ο Σισέ δήλωνε ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού τον παρότρυνε να το κάνει “χωρίς φούστες και μπλούζες“.

“Μου λένε ότι υπήρξαν γεγονότα με παίκτες του ΠΑΟ. Όταν είδα τον κύριο Σισέ στα αποδυτήρια δεν τον είδα να φεύγει αλλά να λέει ότι θα φύγει από Ελλάδα. Αν θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες. Ήταν μια πεντακάθαρη νίκη, από το πρώτο ημίχρονο έπρεπε να είμαστε στο 3-0 και το τελικό σκορ ήταν 2-1”.

Συγχαρητήρια για τη νίκη του Ολυμπιακού είχε δώσει στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο μετέπειτα δήμαρχος του ελληνικού Μονακό, Αχιλλέας Μπέος.

Ίσως όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα το 2011 δεν διέθετε ούτε VAR ούτε Μπίσεσβαρ.

 

 

Best of internet