Quantcast

Πατριωτική μετονομασία σε “Αθανάσιος Διάκος” προτάθηκε για το ΔΑΚ Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέο όνομα που δεν παραχαράσσει την ιστορία πρότεινε δημοτικός σύμβουλος

THE NEWSROOM

29 Ιανουαρίου 2019

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας, πιο γνωστό ως ΔΑΚ, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1952, είναι η έδρα του ΠΑΣ Λαμία, ομάδας που παλεύει φέτος να παραμείνει στην Super League, βρισκόμενη στην 12η θέση της βαθμολογίας. Κάποιοι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης στη Λαμία, έκριναν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε αυτό το αθλητικό στολίδι της Ρούμελης να αποκτήσει ένα πιο ηρωικό όνομα συγκριτικά με την τετριμμένη και αδιάφορη θα έλεγε κανείς τωρινή του ονομασία.

Έτσι, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έτος 2019, ο δημοτικός σύμβουλος, Τάκης Συλεούνης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει την μετονομασία του Δημοτικού Σταδίου σε Στάδιο “Αθανάσιος Διάκος”, κάτι που θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση. Αν υιοθετηθεί το συγκεκριμένο όνομα, θα πρόκειται για άλλο ένα γήπεδο της Super League που τιμάει την Επανάσταση του 1821, αφού ονόματα ηρώων έχουν και το Γ. Καραϊσκάκης του Ολυμπιακού αλλά και το Θ. Κολοκοτρώνης της Τρίπολης.

Ο Αθανάσιος Διάκος γεννήθηκε το 1788 και έζησε μέχρι τον Απρίλιο του 1821, όταν και ανασκαλοπίστηκε από τους Τούρκους που τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στη Λαμία, μετά τη Μάχη της Αλαμάνας. Ήταν από τους πρωταγωνιστές του πρώτου έτους της Επανάστασης και έδρασε κυρίως στη Στερεά Ελλάδα.

Η μετονομασία της Super League σε Πρωτάθλημα Κλεφτών και Αρματωλών θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Μέχρι τότε όμως, ο εθνομάρτυρας Αθ. Διάκος θα μπορεί να νιώθει υπερήφανος από εκεί ψηλά που θα δώσει το όνομα του σε μια ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσαν λεβέντες αθλητές όπως ο Νίκος Παπαδόπουλος:

Best of internet