Quantcast

16χρονος γίνεται ο νεαρότερος σκόρερ στην Ινδία, τελικά αποδεικνύεται 29χρονος

16 είναι μόνο το μουστάκι του

THE NEWSROOM

27 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε ως ένας Σωτήρης Νίνης της Ινδίας, αλλά αποδείχθηκε Ινδός Taribo West, ο Gourav Mukh. Ο παίχτης της Jamshedpur ντεμπούταρε στις 8 Οκτωβρίου ως 16χρονος ισοφαρίζοντας για την ομάδα του απέναντι στην Bengaluru FC και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη χώρα όπου μεταξύ άλλων έβγαλε το ψωμί του και ο Κώστας Κατσουράνης πριν λίγα χρόνια.

Με το γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του, ο Mukh καταγράφτηκε ως ο νεαρότερος ever σκόρερ στο ινδικό πρωτάθλημα, κάτι που έμελε να είναι το λάθος του, αφού συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί η πραγματική του ηλικία. Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν εκ των υστέρων, το κανόνι της Jamshedpur είχε αγωνιστεί και το 2015 ως 15 χρονος με την Εθνική Ινδίας U16 αλλά ούτε τότε ήταν 15 χρονών, καθώς τελικά σήμερα ειναι 29. Θα έλεγε κανείς βλέποντας την φωτογραφία του ότι 16 είναι το μουστάκι του:

Σε κάθε περίπτωση, ο αμφιβόλου ηλικίας Ινδός επιθετικός έβαλε αυτό το γκολ που έστω για λίγες εβδομάδες τον κατέστησε νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης:

Έχοντας παραδεχτεί και ο ίδιος την απάτη, τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία με εξάμηνο αποκλεισμό από την ενεργό δράση. Πιθανότατα θα ξανααπασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο την τρίτη φορά που θα αγωνιστεί με ψεύτικη ηλικία, σίγουρα όμως είναι πιο 17χρονος από τον Joseph Minala της Lazio που μας συστήθηκε ως 17χρονος το 2014.

 

 

Best of internet