Quantcast

Πιο πιθανό να σκοτωθείς από άστοχο σουτ του Φετφατζίδη παρά από την ταλάντωση του ΟΑΚΑ, διαπιστώνουν μηχανικοί

Να παίξει θέλει

THE NEWSROOM

2 Νοεμβρίου 2018

Η παρακολούθηση αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν συμπεριλαμβάνεται στις πιθανότερες αιτίες θανάτου για το 2018, έκριναν οι μηχανικοί που κλήθηκαν από την UEFA να ελέγξουν τη στατικότητα του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ. Στο ζήτημα που κρατούσε σε αγωνία τους Έλληνες φιλάθλους, τελικά το πόρισμα ήταν καθησυχαστικό, κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου που διεξήχθη χθες από κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν βρέθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις στα σημεία που ελέγχθηκαν, ενώ η κατασκευή του σταδίου είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει ταλάντωση – μετακίνηση των κερκίδων. Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση το φαινόμενο της ταλάντωσης είναι σύνηθες στο στάδιο και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται. Προτείνεται ωστόσο να γίνουν επιπλέον έλεγχοι για πιθανή απόκλιση της ταλάντωσης από τα επιτρεπτά όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη.

Έχοντας λύσει το πρόβλημα του κινούμενου ΟΑΚΑ, πλέον το μόνο πράγμα που θα μπορεί να διαταράξει την ασφάλεια που νιώθει κάθε Έλληνας κάτω από το στέγαστρο Καλατράβα, είναι τα πλασέ του Γιάννη Φετφατζίδη.

Best of internet