Quantcast

Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν τον βραζιλιάνο Μιχαλολιάκο, ο Ζουνίνιο τους εκτελεί με φάουλ

Εύστοχοι στο γήπεδο, άστοχοι στην πολιτική τοποθέτηση

THE NEWSROOM

9 Οκτωβρίου 2018

Απ’ ότι φαίνεται ο Βασίλης Τσιάρτας βρήκε τους τέλειους ομοϊδεάτες στα πρόσωπα των Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι 3 βετεράνοι των γηπέδων εκτός από ιδιαίτερα εύστοχοι στις εκτελέσεις φάουλ και τις μεταβιβάσεις θα έλεγε κανείς ότι είναι εξίσου άστοχοι στις πολιτικές τοποθετήσεις.

Οι δύο από τα 3 “R” της σπουδαίας σελεσάο που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στα γήπεδα της Ν. Κορέας και της Ιαπωνίας το 2002, συντάσσονται με τον όχι και τόσο προοδευτικό Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος κέρδισε στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα του καφέ.

Στα πλαίσια της στήριξης του Βραζιλιάνου Μιχαλολιάκου ο Ροναλντίνιο έγραψε στο Twitter:

«Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους»

Σε παρόμοιο μήκος κύματος και ο πρώην συμπαίκτης του Γεωργέα και του Ζεράλντο Άλβες:

«Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο»

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές που δεν διακρίνονται μόνο για το πώς κλωτσάνε μια μπάλα, και ένας από αυτούς είναι ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, που σκόραρε απέναντι στους πρώην συμπαίχτες του στην Εθνική με φάουλ στο γάμα:

«Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

Το ευτύχημα είναι ότι έχουμε κι εμείς τους δικούς μας Ζουνίνιο.

Best of internet