Quantcast

Η εταιρεία security δεν είναι και τόσο σίγουρη ότι θα διεξαχθεί ασφαλής τελικός κυπέλλου

Μήπως να παίζαμε τον τελικό το 2028;

Ιωάννηc

8 Μαΐου 2018

Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η φύλαξη του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι και τόσο αισιόδοξη ότι ο χρόνος που απομένει είναι επαρκής ώστε να διεξαχθεί ένας ασφαλής τελικός κυπέλλου, και με επιστολή της προς την ΕΠΟ εκφράζει τους προβληματισμούς της για την καθυστέρηση της ανάθεσης, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει πως το άνοιγμα των θυρών νωρίς θα μεταφέρει το πεδίο αντιπαραθέσεων εντός του γηπέδου.

«Αξιότιμοι Κύριοι
Σε συνέχεια της σημερινής μας συνάντησης στα γραφεία σας και αναφορικά με την προετοιμασία του Τελικού της 12ης Μαΐου θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής;
1.Μας προβληματίζει έντονα η τοποθέτησή σας ότι οι τρεις προσφορές που έχετε στα χέρια σας ουσιαστικά ελέγχονται από μια εταιρία. Δεν είμαστε εμείς που υποδείξαμε ούτε ποιες εταιρίες θα καλέσετε ούτε ποιες εταιρίες θα δώσουν τελικώς προσφορά για μια τόσο σημαντική και παράλληλα υψηλού ρίσκου διοργάνωση.
2.Παρακαλουθούμε τα κατευθυνόμενα από τον κ. Παναγιώτου και τους δορυφόρους του, δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία προδικάζουν αποτυχίες, δικάζουν εταιρίες, σπιλώνουν υπολήψεις και προσπαθούν να προκαταβάλουν την κοινή γνώμη αλλά και την Διοίκηση σας. Η εταιρία μας ίσως είναι η πιο έμπειρη και ειδικευμένη εταιρία στον χώρο των αθλητικών διοργανώσεων με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια .Έχουμε συνεργαστεί και συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ,έχουμε οργανώσει και υλοποιήσει δεκάδες αγώνες των Εθνικών μας Ομάδων καθώς επίσης και τελικούς αγώνες Κυπέλου μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Τον τελευταίο χρόνο συνεργαστήκαμε και με την εταιρία BASE που ήταν ο εργολάβος της ΕΠΟ και διαθέσαμε δεκάδες φύλακες και επόπτες σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας. Πρόσφατα δε υλοποιήσαμε σε μηδενικό χρόνο , μόλις μια ημέρα προετοιμασίας, την φιλική αναμέτρηση της ΕΛΛΑΔΑΣ με την ΕΛΒΕΤΙΑ.
Γίνεται ευθεία αναφορά στα δημοσιεύματα στις ευθύνες της εταιρίας security στον περυσινό τελικό στον Βόλο και προδικάζουν ότι η ιστορία θα επαναληφθεί και φέτος. Γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εσάς οι συντάκτες των δημοσιευμάτων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους? Γνωρίζουν 2-3 ημέρες πριν το άνοιγμα των φακέλων ποιος είναι ο ανάδοχος του έργου? Γνωρίζουν ποιες εταιρίες κλήθηκαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και ελέγχουν την Ομοσπονδία σας για την διαδικασία που ακολουθήσατε? Γνωρίζουν γιατί δεν έδωσαν προσφορά άλλες εταιρίες που πιθανόν καλέσατε να συμμετέχουν στον διαγωνισμό? Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε που βρίσκονται οι πραγματικές ευθύνες για την άσχημη εικόνα του περυσινού τελικού.
3. Ήδη ο χρόνος που επιλέξατε να πραγματοποιήσετε τον διαγωνισμό δεν αφήνει αρκετό χρόνο στην ανάδοχη εταιρία να οργανώσει άρτια την ασφάλεια του αγώνα με τις περιορισμένες δυνατότητες που της δίνουν οι Νόμοι που διέπουν την λειτουργία των ΙΕΠΥΑ (Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας). Ο ανάδοχος δεν είχε καν την ευκαιρία να παραστεί σε σύσκεψη ασφαλείας και να καταθέσει την άποψη του με βάση την γνώση και εμπειρία του. Καλείται να υλοποιήσει σχεδιασμό και εφαρμογή μέτρων ασφαλείας που άλλοι έχουν αποφασίσει ερήμην του χωρίς καν να ακουστεί.
4. Όπως σας αναφέραμε ο χρόνος ανοίγματος των θυρών (4 ώρες νωρίτερα) είναι λάθος διότι θα μεταφέρει τις όποιες αντιπαραθέσεις εντός γηπέδου κατανοώντας απολύτως τους λόγους που η Αστυνομία επιβάλει κάτι τέτοιο. Παράλληλα μας υποχρεώνει να καλέσουμε τους φύλακες 2 ώρες νωρίτερα για να κάνουμε ότι προβλέπεται από τον σχεδιασμό μας και να <<στήσουμε>> την ασφάλεια με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο. Ειδικά σε ένα τόσο χαώδες γήπεδο με σχεδόν 500 φύλακες ίσως και να μην επαρκεί ο χρόνος των 2 ωρών πριν το άνοιγμα προελέγχων και θυρών. Οι επόπτες μας και ο Γενικός Supervisor θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον 4 ώρες πριν το άνοιγμα των θυρών. Επίσης κάτι που δεν συζητήσαμε και είναι παράλειψη μας είναι η παρουσία των παρκαδόρων από το πρωί, ειδάλλως στις 14:30 το μεσημέρι οι μισές θέσεις και περισσότερες των VIP PARKING θα είναι καταλυμένες.
5.Η Αστυνομία όπως αναφέρατε στην συζήτηση μας θα ελέγξει το γήπεδο από την προηγούμενη και θα Αστυνομεύει εκείνη τον χώρο. Κατ’ επέκταση φυλάξεις διαφόρων σημείων, και προπονήσεων δεν θα χρειαστείτε από την εταιρία μας στην περίπτωση που μας επιλέξετε όπως μας ενημερώσατε.
6.Η ΕΛΑΣ επίσης θα είναι η μόνη που θα παρευρίσκεται στα αποδυτήρια και όπως ζήτησε δεν θα υπάρχει καθόλου παρουσία φυλάκων ή εποπτών της εταιρίας μας.
7.Επειδή ο χρόνος δεν επαρκεί και γεννούνται ερωτηματικά αναφορικά με αρμοδιότητες και επειδή η εταιρία μας δεν ήταν παρούσα στην σύσκεψη ασφαλείας και εμείς χρειαζόμαστε σαφείς οδηγίες από την αρμόδια Δ/νση της ΕΛΑΣ με την παρουσία της Επιτροπής σας ζητάμε όπως πραγματοποιηθεί άμεσα μια συνάντηση με την αρμόδια Δ/νση της ΕΛΑΣ για να μας δοθούν σαφείς οδηγίες παρουσία σας. Ο χρόνος δεν επαρκεί για την προετοιμασία τέτοιας κρισιμότητας αγώνα και προσπάθειας για την συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού φυλάκων.
Τέλος θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι η εταιρία μας ουδέποτε συμμετείχε σε στημένα και κατευθυνόμενα παιχνίδια όπως θέλουν να της αποδώσουν και δεν προτίθεται ούτε τώρα να συμμετάσχει. Σας παρακαλεί να κάνετε μια δημόσια τοποθέτηση και να μας προστατεύσετε από κακόβουλες τοποθετήσεις ανώνυμων δημοσιογράφων, άλλως η εταιρία μας θα αναγκαστεί να αποσύρει την προσφορά της».

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο τελικό, όλα δείχνουν ότι το ΟΑΚΑ θα ανακαινιστεί.

Best of internet