Quantcast

Πρώην προπονητής της μισής Superleague άνοιξε γκαλερί τέχνης στη Ρουμανία

Σίγουρα πιο επιτυχημένη η γκαλερί του από την καριέρα του

Ιωάννηc

26 Απριλίου 2018

Από όταν εμφανίστηκε σε αγώνα του Μουντιάλ 1998 με βαμμένο ξανθό μαλλί μαζί με τους συμπαίχτες του, ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου έδειξε ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα. Πλέον, ο γυρολόγος των πάγκων ανέπτυξε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανοίξει τη δική του γκαλερί στο Βουκουρέστι.

Σχεδόν στα 50 του πλέον, ο Ρουμάνος κόουτς έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα καριέρα τόσο ως παίχτης όσο και ως προπονητής, καθώς ως ποδοφαιριστής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στις Στεάουα Βουκουρεστίου, Τότεναμ, Γουεστ Χαμ, Σεβίλλη, Κλαμπ Αμέρικα, ενώ ως προπονητής πέρασε από 6 ελληνικές ομάδες, τις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αιγάλεω, Καλλιθέα, Ακράτητο και Πανθρακικό, αλλά και αρκετές κυπριακές και ρουμάνικες. Ενδεικτικό της συχνότητας με την οποία άλλαζε ομάδες είναι ότι μεταξύ 2004 και 2006 κάθισε σε πάγκους 5 ελληνικών ομάδων, για να κάνει αργότερα και ένα πέρασμα από τον Πανθρακικό το 2009.

Η νομαδική ζωή των πάγκων όμως αποτελεί παρελθόν για τον πολυνίκη, που πλέον βρήκε την Ιθάκη του στις τέχνες. Η συλλογή του ξεκίνησε όταν βρέθηκε στον πάγκο της πιο καλλιτεχνικής ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας, το 2004, χρονιά που απέκτησε τον πρώτο του πίνακα και πλέον εκτίθεται στη γκαλερί που διατηρεί (μαζί με ένα εστιατόριο) από το 2012 στην πόλη του Βουκουρεστίου, και είναι για αυτόν το δεύτερο σπίτι του όπως δηλώνει.

🖼

A post shared by TeDy (@tedyofficial) on

A post shared by Galerie Arta (@galeriearta) on

Το σίγουρο είναι πως οι πίνακες που θα πουλήσει θα είναι περισσότεροι από τους τίτλους που κατέκτησε ως προπονητής.

Best of internet