Quantcast

20 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Ευθύμης Μπακατσιάς μάθαινε μπάσκετ στον Μάικλ Τζόρνταν

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε άνετα από τους διαστημικούς Σικάγο Μπουλς αλλά τουλάχιστον έχει να το λέει

THE NEWSROOM

18 Οκτωβρίου 2017

Mπορεί από τότε να έχουν περάσει διάφοροι Κόμπε, Λεμπρόν, Noβίτσκι και άλλοι, αλλά η μέρα που ο μεγαλύτερος σταρ από όλους αγωνίστηκε ενάντια στον Ευθύμη Μπακατσιά θα μας μείνει αξέχαστη. 20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που ο μπασκετικός Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους Σικάγο Μπουλς, σε μια αναμέτρηση βγαλμένη από μια σχεδόν μυθική εποχή του μπάσκετ.

Αν και πρωταθλητής Ευρώπης τότε, ο Ολυμπιακός έχασε με  104 – 78 από τους Μπουλς, οι οποίοι βέβαια είναι ίσως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών ακόμη και με τις απουσίες των Πίπεν και Ρόντμαν. Προφανώς η ήττα δεν έχει καμία σημασία γιατί η εμπειρία των παιχτών τους ήταν μοναδική, καθώς ο ΟΣΦΠ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει παίξει ενάντια στον ιπτάμενο Τζόρνταν.

Ο ίδιος ο Τζόρνταν με τη σειρά του είχε λίγο καιρό νωρίτερα κερδίσει το 5ο του πρωτάθλημα με 4-2 εναντίον των σπουδαίων Γιούτα Τζαζ. Ο θεός του μπάσκετ ήταν ασταμάτητος όσο ήταν στο παρκέ με 27 πόντους ενώ από τη μεριά του Ολυμπιακού διακρίθηκε ο Αρτούρας Καρνισόβας. Προς απογοήτευση των φίλων των ερυθρόλευκων, ο (ήρθες στην Ελλάδα για γαρίδες) Ντέιβιντ Ρίβερς είχε φύγει από το λιμάνι εκείνο το καλοκαίρι.

Tελικός MVP της διοργάνωσης ήταν προς έκπληξη κανενός ο Τζόρνταν, ενώ η καλύτερη πεντάδα ήταν οι Καρνισόβας, Τάρλατς, Τζόρνταν, Ομπέρτο και Στρούλενς. Ο Τζόρνταν στις δηλώσεις μετά το ματς ασχολήθηκε μόνο με το αν το συνολικό θέαμα άρεσε:

«Ελπίζω να ευχαριστήθηκαν οι φίλαθλοι, παρ’ όλο που έμεινα λίγο στο παρκέ»

Τα ρόστερ των ομάδων είχαν ως εξής:

Σικάγκο Μπουλς (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 27, Μπράουν 12, Κερ 10, Λόνγκλεϊ 9, Γουένιγκτον 8, Κούκοτς 5, Γκόρενς 7, Κάφεϊ 6, Χάρπερ 6, Μπούσλερ 6, Μπαρέλ 4, Κλάιν 2, Μπουθ 2, Καλάμπρια, ΛαΡού.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Καρνισόβας 19, Νάκιτς 16, Τάρλατς 14, Χόκινς 12, Καραπλής 6, Ρότζερς 4, Τόμιτς 3 , Ζεβρονσένκο 2, Μίχαλος 2, Βούκσεβιτς, Μπακατσιάς, Ζουρμπένκο, Πέττας.

 

Best of internet