Quantcast

Oπαδοί του Ολυμπιακού διαμαρτύρονται που ο συνοπαδός τους διώκεται απλά για «δυο φάπες»

Σε λίγο θα μάθουμε πως ο ξυλοδαρμός του φιλάθλου με τη φανέλα του ΠΑΟ από δέκα άτομα ήταν προβοκάτσια σκοτεινών δυνάμεων

THE NEWSROOM

12 Οκτωβρίου 2017

Τελείως σουρεάλ τροπή έχει πάρει η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός οπαδού του Παναθηναϊκού στο στάδιο Καραϊσκάκη το βράδυ της Τρίτης. Ο οπαδός , ο οποίος βρισκόταν εκεί για τον αγώνα της Εθνικής με το Γιβραλτάρ, είχε την ατυχή έμπνευση να φοράει τη φανέλα της ομάδας του στη Θύρα 8 του γηπέδου. Οι  οπαδοί του ΟΣΦΠ ως φρουροί του γηπέδου αποφάσισαν ότι δε μπορεί να σταθεί τέτοια προσβόλα, οπότε του έριξαν ένα γερό χέρι ξύλο για να του πάρουν τη φανέλα.

Οι λεβέντες τον χτύπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα, οπότε στο τέλος ο οπαδός του Παναθηναϊκού αναγκάστηκε τελικά να πηδήξει στον αγωνιστικό χώρο για να σωθεί από τους κάμποσους δράστες. Aξίζει να σημειωθεί πως ο άσχετος κόσμος που ήταν στο γήπεδο γιούχαρε αυτούς που έδερναν τον ένα μόνο του. Η απόδοση δικαιοσύνης στράβωσε γιατί οι οπαδοί του ΟΣΦΠ ήταν τόσο χαλαροί που έκαναν όσα έκαναν on camera και χωρίς καλυμμένα πρόσωπα, οπότε μετά το ντόρο που δημιουργήθηκε η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση των δραστών.

Ένας από αυτούς συνελήφθη ήδη, αναφέρεται η ταυτοποίηση άλλου ενός ενώ ακόμα ένας προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη για να γλιτώσει το αυτόφωρο. Αναφέρεται μάλιστα πως αυτός που συνελήφθη έχει παρελθόν με τις αρχές, πράγμα που η αλήθεια είναι πως δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε να δημιουργηθεί αναφορά για να πάει στον εισαγγελέα, ενώ δήλωσε και πως περιμένει ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει καλά τη δουλειά της:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Φαίνεται πάντως ότι αυτοί που πρέπει να προβληματιστούν έχουν προβληματιστεί για το θέμα της βίας. Θα πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αθλητικές διοργανώσεις που θα κοιτάμε μόνο τα αθλητικά δρώμενα και τίποτε άλλο»

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΣΦΠ φαίνεται πάντως να μην πτοούνται ιδιαίτερα καθώς πήγαν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά όπου βρίσκεται ο συνοπαδός τους για να του δείξουν την αλληλεγγύη τους. Το μήνυμά τους είναι πως πρόκειται για άδικη και επιλεκτική δίωξη, η οποία έχει στόχο να πλήξει την ίδια την ομάδα.

Το επιχείρημά τους μάλιστα είναι πως στον πολιτικό κρατούμενο του κράτους άδικα φορτώθηκε η κατηγορία της ληστείας, προκειμένου να καταδικαστεί για κακούργημα ενώ το σύνθημα που χρησιμοποίησαν μιλάει από μόνο του:

«Είμαστε οπαδοί και όχι εγκληματίες, δυο φάπες τις βαφτίσατε, κακούργημα ληστείες»

Καθόλου απίθανο να ακούσουμε και κάποιου είδους θεωρία προβοκάτσιας, όπως ότι κάποιος ορκισμένος εχθρός του Ολυμπιακού τοποθέτησε τον οπαδό με την πράσινη φανέλα εκεί για να κάνει ζημιά στο σύλλογο του Πειραιά.

Best of internet